Eveniment finance Politică Politics Societate

UNDA VERDE IN SENAT PENTRU TICHETELE DE CRESA – Inca un aviz favorabil. Unanimitate in Comisia pentru drepturile omului (Document)

Un nou aviz favorabil in Senat cu privire la propunerea legislativa care prevede  modificarea si completarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Este vorba despre tichetele de cresa, mai exact acordarea contravalorii acestora in bani.

Astfel, dupa ce Consiliul Economic si Social a avizat favorabil proiectul, a venit randul membrilor Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de sanse, culte si minoritati sa voteze. Cu unanimitate de voturi, Comisia a a fost de acord cu propunerea legislativa.

Potrivit proiectului, se doreste acordarea contravalorii in bani a acestor tichete. Potrivit initiatorilor, conform informatiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finante, nicio persoana juridica nu este autorizata sa emita tichete de cresa pe suport electronic:
Nicio persoana juridica nu este interesata sa emita bilete de valoare pe suport electronic. O astfel de modificare legislativa va duce la deblocarea situatiei actuale si in final aplicarea legii de catre angajator in favoarea angajatului ce a ales sa mearga la munca si nu a beneficiat de concediul si indemnizatia acordate pentru cresterea copilului”. Motiv pentru care se propune ca angajatorii sa poata acorda contravaloarea in bani a tichetelor de cresa.
Valoarea tichetelor de cresa a crescut la 600 lei de la 1 aprilie, de la 570 lei.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *