man Model National Opinii

”Manechinele” domnului Bănescu nu l-au ascultat și au venit oricum la slujba de Înviere. Diana Maria Brăgaru: Hristos e și al micuței doamne Mary-Jane!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

„Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu,  a
afirmat într-un interviu acordat Agerpres că, înainte de Sărbătorile Pascale, credincioșii ar trebui să citească textele evanghelice despre Înviere, astfel încât să fie informați atunci când intră în curtea bisericii și să nu asiste la slujba religioasă „ca niște manechini” (sic) la un ritual din care nu înțeleg nimic.”
  – Agerpres

„O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei Maicii Domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu: baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare așa, dihor.” Petre Țuțea

Am plecat la Înviere la 11:30. Pe jos.

Strada era pustie, doar mașinile treceau ca disperatele în ambele sensuri. Liniște. Câte un cățel harnic mă mai lătra scurt când treceam pe lângă gospodăria pe care o păzea cu devotament.

La un moment dat, am auzit pași în spatele meu și m-am întors.
O fetiță (pentru că arata exact ca o fetiță), m-a întrebat cu un glas susurat:
„Ma’am, excuse me, do you speak English?”
„Of course, my dear. How can I help you?”
„Can you, please show me where the Holly Church is, ma”am?!”
„I’m not gonna show you. I’m gonna take you there. I’m going to the Church, too. And call me „Diana”, that’s my name, I’m not a „ma’am”, my darling. What’s your name? „
” Mary, my name is Mary. I’m a reborn Ortodox Christian.”

(„Doamnă, scuzați-mă, vorbiți engleza?”
„Desigur, draga mea. Cum te pot ajuta?”
„Puteți, vă rog, să-mi arăți unde este Sfânta Biserică, doamnă?!”
„Nu o să-ți arăt. O să te duc acolo. Mă duc și eu la Biserică. Și spune-mi „Diana”, așa mă cheamă, nu sunt „doamnă”, draga mea. .Cum te cheamă?” „Mary, numele meu este Mary. Sunt un creștin ortodox renăscut.”)

Mi-a scos-o Dumnezeu în cale.
Mary-Jane, din Filipine, botezată Ortodoxă acum 8 ani, în Hong Kong, căuta Sfânta Biserică în noaptea de INVIERE…
Pentru că în Filipine există peste 200.000 de Ortodocși. Într-o populație de 113,9 milioane, Ortodocșii filipinezi sunt minoritari.

Acum serios, care ar fi fost posibilitatea, statistic vorbind, să întâlnesc o filipineză Ortodoxă?!
Și nu oricând, ci în noaptea Învieriii. Și nu la plimbare, ci în căutarea Bisericii. O femeie mititică, care nu vorbește și nu înțelege româna, a plecat la miezul nopții în căutarea Lui Hristos, într-o țară străină, la mii de kilometri de casa ei, într-un sat care nu dă pe-afară de vorbitori de engleză, fără să știe unde e Biserica – și tot nu s-a lăsat învinsă și nici descurajată!

Marry-Jane e o dulceață. La întoarcere mi-a spus că atunci când a plecat de acasă, se ruga pe drum Lui Hristos să găsească pe cineva care să o poată îndruma la Biserică. Și a alergat să mă prindă din urmă…

Dumnezeu i-a ascultat Măriucii acesteia rugăciunile. Într-un fel și pe ale mele. Nu m-am rugat specific sa imi iasă Mary în cale. Dar cred că Dumnezeu mi-a dat așa o șansă să Ii fac voia.
Și pentru ca tot El le așează pe toate, am luat mai multe candeluțe de acasă, așa că în momentul când am constatat amândouă că lumânarea ei nu avea fitil, Mary a avut lumânare.

Am întrebat-o dacă e ok sa ii fac o fotografie. Mi-a spus „da” zâmbind.
Rar am văzut atâta smerenie la un om. Felul în care asculta slujba din care nu înțelegea nimic, respectul, felul în care își privea lumânarea în punguța de hârtie… În acele momente, pe pământ existau doar ea cu Hristos în minte. Nimic altceva. O smerenie aproape monahală a unei creștine aflate departe de copiii, familia, țara ei îi răzbate din chip și purtare. Ei. O creștină Ortodoxă pe care o ține doar Credința în Hristosul ei.
… Măcar de aș învăța de la ea, măcar de am învăța toți de la ea…

Și am dus-o și în Biserică, a luat și Paște acasă, nu doar Lumină.
… Ce altceva să mai spun?! Că am schimbat contacte cu doamna aceasta drăguță care are cinci copii acasă, în Filipine. Și ca am stabilit că vom mai merge împreună la Biserică. Și văd eu cum fac să îi dau și un pic de Aghiazmă în zilele viitoare. Și o voi adăuga în lista mea de rugăciune, împreună cu cei cinci copii frumoși ai ei, de la capătul celalalt al pământului.

Am început articolul cu fotografia ei când eram încă la Biserică. V-am completat-o acasă. Și în acest moment, la 03:15, în noaptea Sfintei Învieri, mă întreb dacă nu cumva Mary-Jane mi-a fost trimisă și mie cu un scop. Ne-o fi văzut Domnul și și-o fi spus în barbă: „Ia să le pun eu pe amândouă și mai alături, că împreună poate vor veni amândouă mai des in Casa Mea!”
Nimic nu e întâmplător.
Nebănuite sunt căile Domnului. Facă-se voia Lui!

Hristos a Înviat, fraților!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *