man Model National Știri

Iohannis se pregătește de o corvoadă de 8 zile în America de Sud unde se va întâlni numai cu președinți de stânga: din Brazilia, Argentina și Chile. Miza este „redinamizarea interacțiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele Klaus Iohannis va efectua, începând de săptămâna viitoare, vizite oficiale în trei state de pe continentul latino-american. Este vorba despre Republica Federativă a Braziliei, Republica Chile și Republica Argentina a informat, vineri, Administrația Prezidențială, citată de Antena 3.

Vizitele se vor desfășura în perioada 18-26 aprilie și urmăresc relansarea dialogului la nivel înalt cu statele Americii Latine și „redinamizarea interacțiunilor bilaterale la nivel politico-diplomatic, respectiv sectorial”, a adăugat sursa citată.

Vizita în Brazilia este prima efectuată de un președinte român în ultimii 23 de ani iar vizita în Argentina, prima vizită de acest fel în ultimii 30 de ani. În Chile, este prima vizită efectuată de un șef de stat român în ultimii zece ani.

Președintele Braziliei este coruptul extremist de stânga Luiz Inácio Lula da Silva, vaccinist instalat prin concursul administrației BIden și un admirator al Chinei comuniste unde se află chiar în acest moment. Vizita a fost amânată după ce Lula da Silva s-a îmbolnăvit de pneumonie după doza 4 de „vaccin” anti-Covid.

Președintele Argentinei este tot de stânga. Alberto Fernández a legalizat avorturile în 2020 și a dus o politică vaccinistă.

Președintele Republicii Chile este Gabriel Boric, provenit din partidul de stânga Convergența Socială fondat în 2018 de către formațiunile Mișcarea Autonomistă, Stânga Libertară, Socialism și Libertate și Noua Democrație.

Cum zborul este transoceanic se presupune că Iohannis va apela la aceeași companie de zbor de lux care l-a transportat în Orientul îndepărat și cel mijlociu. Nu vrem să știm cât va mai costa și această corvoadă de 8 zile. Ar mai rămâne de bifat și Antartica, înainte de finalui celor două mandate grele ale lui Iohannis.

Vedeți și Cifre șoc! Câte milioane de euro a costat călătoria lui Iohannis în Japonia și Singapore

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *