man Model National Știri

Tensiuni la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Restricții autoritare pentru credincioșii care iau Lumina Sfântă: ”Nu toată lumea poate intra în biserică”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Biserica Ortodoxă greacă a denunțat miercuri „restricții autoritare” și „excesive” impuse – potrivit ei – de autoritățile israeliene în desfășurarea ceremoniei Pogorârii Sfintei Lumini cu ocazia Paștelui la Ierusalim, îndemnându-i pe creștini să participe, transmite France Presse, citat de Știripesurse.

Conform sursei citate, poliția israeliană a anunțat restricții pentru această ceremonie, care urmează să aibă loc sâmbătă, în special privind numărul de credincioși care pot accede în interiorul bisericii, limitat la 1.800.

Părintele Mattheos Siopis a denunțat miercuri în fața jurnaliștilor „restricții excesive” care „vor limita accesul creștinilor în biserica Sfântului Mormânt și la ceremonia focului sfânt”.

Poliția israeliană a indicat miercuri că restricțiile sale au scopul de a asigura securitatea.

„Înțelegem sentimentele religioase ale oamenilor care vor să participe la ceremonie. Dar, din păcate, nu toată lumea poate intra în biserică din motive de securitate”, a afirmat Yoram Segal, un responsabil al poliției districtului Ierusalim, precizând că ceremonia va fi difuzată pe ecrane în Orașul Vechi.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *