man Model National Știri

Taximetrist ucis cu bestialitate de un transsexual în Portland. Atacatorul scria pe Facebook că își dorește să fi fost femeie

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Moses Jacob Lopez, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzat de crimă de gradul al doilea și de folosirea ilegală a unei arme pentru uciderea prin înjunghiere a unui șofer de taxi în duminica de Paște în sud-estul orașului Portland, scrie Post Millenial.

Cu șase zile înainte de crimă, Lopez a fost arestat și acuzat de infracțiuni pentru că ar fi amenințat cu un cuțit un cumpărător de la BiMart într-un alt comitat din Oregon. Lopez a fost eliberată rapid fără cauțiune înainte de a se îndrepta spre Portland din Coos Bay, Ore.

Potrivit sursei, înregistrarea video a surprins-o pe Lopez intrând în mașină în timp ce purta o diademă și haine de femeie. Ea îi dă o adresă șoferului și, după câteva minute de mers, Lopez a înfipt brusc o lamă adânc în gâtul șoferului.

Activistul LGBTQ+ Moses Jacob Lopez este acuzat că a înjunghiat mortal un taximetrist din Portland în duminica de Paște

„[A fost] cea mai tulburătoare și macabră înregistrare video pe care am văzut-o”, spune sursa. Sursa spune că Lopez și-a folosit mâna stângă pentru a ține capul șoferului în timp ce lama era înfiptă în gâtul acestuia. Sângele s-a revărsat peste tot, iar suspectul a părăsit vehiculul, spune sursa. 

Miercuri seara, poliția a numit victima decedată ca fiind Reese McDowell Lawhon, în vârstă de 43 de ani. Un purtător de cuvânt al Radio Cab a declarat presei locale că șoferul lor își găsise recent părinții biologici și spera să îi întâlnească pentru prima dată.

Moses Jacob Lopez used her social media to advocate for LGBTQ+ causes

Moses Jacob Lopez și-a folosit rețelele de socializare pentru a milita pentru cauzele LGBTQ+

La punerea sub acuzare de luni, Lopez a pledat nevinovată la ambele acuzații. Ea își purta părul într-un coc și încă avea machiajul ochilor vizibil. 

Poliția din Portland a amânat inițial cu o zi publicarea numelui suspectului, chiar dacă Lopez era deja în custodie. Poliția nu a dorit să confirme pentru TPM dacă Lopez este transgender. După mai multe solicitări adresate biroului șerifului din comitatul Multnomah, biroul a confirmat miercuri că Lopez s-a identificat ca fiind o femeie transgender în timp ce se afla în închisoare.

Biroul șerifului a trimis o declarație către TPM: „Lopez a raportat în timpul procesului de rezervare că se identifică ca femeie transgender. Conform politicii noastre, un adult aflat în custodie (AIC) care se identifică ca fiind transsexual va fi cazat într-o unitate de locuințe protejate pentru o perioadă de până la 72 de ore, cu excepția weekendurilor și a sărbătorilor, în timp ce Consiliul de evaluare a transsexualilor evaluează opțiunile de cazare adecvate care abordează siguranța, riscul de abuz și minimizarea fricii percepute sau reale de a deveni o victimă a violenței”.

În timp ce poliția nu a publicat nicio informație despre un posibil motiv, crima prin înjunghiere din duminica Paștelui a avut loc în contextul unei valuri de activiști trans care încurajează violența și fac amenințări pe rețelele de socializare ca răzbunare pentru că mai multe state au restricționat tranziția medicală a minorilor.

Peggy Flanagan (stânga), viceguvernator al statului Minnesota, poartă un tricou care sugerează violența pentru a „proteja” persoanele transselectice

Postările din social media ale lui Lopez sugerează că a început tranziția în jurul anului 2019. Într-o postare pe Facebook din 2015, ea a scris: „Uneori îmi doresc să fiu o femeie, mai degrabă decât [sic] un bărbat gay feminen [sic], doar ca să pot să dau o cățea de bază în față… atât de enervant.” Postările lui Lopez prezentau adesea simboluri și sloganuri ale activismului LGBTQ+.

Lopez a lucrat ca asistentă medicală certificată timp de aproximativ un deceniu, dar registrele de asistență medicală ale statului Oregon arată că a fost concediată de la o unitate medicală anonimă în iunie 2021.

„Informațiile adunate în cadrul investigației [Oregon State Board of Nursing] arată că, din 2019 până în 2021, CNA a avut un comportament abuziv și amenințător față de colegii de muncă”, se arată în ordinul de eliberare condiționată din februarie 2022.

Lopez pare să fi avut adrese atât în Portland, cât și în Coos Bay. Următoarea ei dată la tribunal este programată pentru 18 aprilie și rămâne în arest

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *