Externe man Model National

Scriitorul și bloggerul azero-rus Eduard Baghirov a murit subit la 47 de ani. Îi cedaseră toate organele

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

A murit, la 47 de ani, scriitorul și bloggerul azero-rus Eduard Baghirov. Informația a fost confirmată de redactorul șef al Russia Today, Margarita Simonian, o apropiată a lui Baghirov, anunță Publika.md.

Cauza morții nu a fost dezvăluită. 

Însă Kommersant scrie, citându-l pe Ilia Varlamov, că în ultima săptămâna Eduard Baghirov a fost în comă și că îi cedaseră toate organele.

Știrea morții subite a fost transmisă și de agenția oficială de presă ex-sovietică TASS, transmite Unimedia.info de la Chișinău.

Citiți și Calvarul campionului mondial la patinaj, Roman Kostomarov, departe de a se fi încheiat. Urmează să-i fie amputată mână, după ce i-au fost amputate picioarele

Scriitorul și blogherul a fost apropiat de Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din 2012, iar în 2016 a candidat pentru Duma de Stat, fiind susținut de Partidul „Patrioții Rusiei”. Anul trecut, avea emisiune la radio Sputnik.

În Republica Moldova, numele lui Eduard Baghirov este asociat cu violențele din 7 aprilie 2009. De altfel, el a fost reținut la Chișinău în 16 iunie 2011, fiind suspectat de implicare în organizarea dezordinilor în masă. În octombrie 2011, i-a fost schimbată măsura de arest –  din închisoare, la domiciliu. După câteva zile, Baghirov a fugit în Rusia, prin Ucraina, și a fost dat în căutare internațională.

În 2015, Judecătoria Buiucani l-a condamnat în lipsă la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de organizarea tulburărilor în masă din 7 aprilie 2009 de la Chișinău, mai amintește Publika.

ActiveNews a scris recent despre mai multe morți subite din spațiul rus cauzate cel mai probabil de vaccinul experimental Sputink: ȘI RUȘII MOR SUBIT, NU-I AȘA?

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *