man Model National Știri

Jurnalistă din Constanța către Vasile Bănescu: Cum se face că semănați atât de bine cu Lucifer?

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

O jurnalistă din Constanța, Natalia Păun, are un mesaj pentru actualul purtător de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, care a tulburat Săptămâna Mare prin animarea zâzaniei create de doi traseiști politici și ideologici, acum și traseiști religioși. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a lămurit rapid „problema” dar omul recent Vasile Bănescu consideră că e de preferat să sărbătorim Sfintele Paști cu catolicii.

Redăm câteva extrase din scrisoarea ziaristei Natalia Păun către purtătorul din Deal: „Domnule Vasile Bănescu, nu știu dacă vă pot numi frate întru Hristos (încep să mă îndoiesc tot mai mult că aparțineți lui Hristos în urma comportamentului dvs. anti-creștin), lăsând la o parte schimbarea dății Paștelui, poate avem onoarea să ne lămuriți și pe noi, creștinii/credincioșii/ enoriașii Bisericii pe care ar trebui să o ocrotiți și sprijiniți, de ce o dezbinați cu atât de mult patos în loc de a o suda (cum ar trebui să vă fie și datoria).

Cum v-ați coborât de atâtea ori de pe scaunul atotștiutorilor și al perfecțiunii pentru a vă bătători delicatele degețele tastând despre un Înalt Ierarh pe care îl comparați în mod continuu cu primitivii și necivilizații, vă rog să coborâți măcar o dată și la cârd/cireadă/ceată/turmă (nu știu ce rol avem noi, credincioșii de la Tomis, în acuta dvs. concepție ) și să ne lămuriți de ce sunteți făuritor de tulburare chiar în săptămâna patimilor, moment în care ar trebui să învățăm cu toții cea mai importantă lecție a creștinismului (printre cei pe care îi răstignim cu cruzime și al căror sânge îl poftim cu balele curgând, poate fi chiar Dumnezeu, Creatorul și Dătătorul de Viață, Cel Care ne deschide ochii în fiecare dimineață și Care ne dă puterea; putere pe care, în loc să o folosim pentru a crea din darurile Sale, o folosim pentru a dezbina și a distruge).

Coborâți-vă din înaltul cerului, unde mândria vă oferă iluzia că ați fi, să ne lămuriți de ce la adresa altor ierarhi care au făcut greșeli și păcate MARI (de la pedofilie până la blesteme și injurii) nu găsim la număr atât de multe comentarii și jigniri cum se găsesc la adresa IPS Teodosie din partea majestății voastre! (sic!).

De ce nici măcar laudele/ osanalele pentru biserica pe care o ocrotiți sau pentru PF Daniel nu sunt mai numeroase decât manifestările contra Ierarhului Tomisului?!

Ați afirmat că „nu sărbătorim o dogmă, ci o bucurie, Învierea Domnului”. Nu știu cum percepeți dumneavoastră bucuria, domnule Bănescu, mai ales Bucuria Învierii Domnului ( mai ales că sunteți protector al Bisericii Sale), dar vă aduc la cunoștință că nu se resimte nici pic de bucurie în cele trei-patru postări de pe pagina de facebook din ultimele 24 de ore. Vă asigur că nu e pic de bucurie acolo!”, remarcă ziarista.

Ea mai afirmă că Preafericitul Patriarh Părinte Daniel „v-a pus pe locul în care sunteți cu un alt motiv și cu un alt scop, SIGUR nu pentru a scoate fumuri din mândrie pentru a intoxica enoriașii împotriva unui ierarh nevinovat care nu face decât să-și apere credința”. În continuare aceasta oferă citate dintr-un articol publicat de Vasile Bănescu în revista „22” a GDS:

„In bisericile si manastirile noastre observam insa mai ales viermuiala suspecta a unor persoane extrem de active, a unor adevarati energumeni manati fara mila de demonul santierelor.

Mi se pare teribila aceasta ispita a construirii exclusiv „in afara”. Obsesia ridicarii cu orice pret a catedralei mantuirii (colective?) a neamului mi se pare, si ea, un simptom ingrijorator in contextul evident al absentei bisericilor putin mai modeste din noile sau extinsele cartiere urbane sau in cel al lasarii in paragina a refacerii picturii Bisericii Domnesti din Curtea de Arges si a multor manastiri din Bucovina, de care ni se aminteste totusi constant intr-un clip TV persuasiv.”

„Clasica ierarhie ortodoxa in trei trepte (diacon, preot, episcop) e de mult desueta in realitatea imediata a mediilor oligarhiei ecleziastice. Exista multe alte „trepte” neoficiale, dar atat de vizibile prin influenta si aroganta, de la cea de portar al palatului patriarhal, la cea de preot-consilier pe problema nimicului absolut.

Nepoti de preoti-profesori si de episcopi, oameni cu reale abilitati de sofer, strabat rapid peste tot, frizand omniprezenta in diverse sinecuri.”

„Lipsa de discretie si tact, aroganta si mitocania, alergia la intelectuali si pluralism religios, gluma groasa si vulgaritatea etalata dezinvolt in toate cele ale ei au ajuns sa lipseasca rarisim din portretul reusit al (prea) multor clerici, monahi sau nu.” (sursa: ActiveNews: Vasile Bănescu despre BOR)

Nu știu cum din anii 2005-2007 până în prezent a crescut atât de multă dragoste față de BOR, mai ales că nu păreți deloc fluctuant. Aveți aceeași privire sumbră și aceeași purtare ezoterică, însușiri care nu ar trebui (cel puțin după opinia mea) NICIODATĂ încrucișate cu veselia Bisericii și dragostea lui Dumnezeu. Atingeți mai mult spre stăpân al întunericului decât spre al bisericii. N-aș zice că e întâmplătoare asemănarea fină cu actorul Tom Ellis, care l-a jucat pe Lucifer în serialul cu același nume (foto sus).

IPS Teodosie Îl iubește pe Dumnezeu și nu face decât să își împărtășească credința pe care o REPREZINTĂ. Nu credința celorlalți, din afară. Cu milă vă corectez în ce ați afirmat legat de acest lucru, cum că ar trăda „o gelozie și zgarcenie” , cred că ați vorbit din adâncul sufletului, fără rațiune. Ce copil ar spune vreodată despre părinții altora cum că ar fi mai buni?! Sau că mâncarea preparată de alți părinți este mai gustoasă? Pentru un copil mâncarea preferată este cea preparată de părinții lui! Nimic mai bun, nimic mai gustos! Între Înaltpreasfinția sa și Dumnezeu este o dragoste pură, care ar trebui înțeleasă și simțită de orice creștin, de orice credincios, este o dragoste pe care domnia voastră, din păcate, nu ați putut-o înțelege în ani întregi de rugăciuni, teologie și de experiență cu biserica lui Hristos. Din păcate! Credința Ortodoxă este cea mai bună hrană pentru IPS Teodosie! – este lucrul pe care nu îl puteți înțelege.

Ieri, într-un sincron la Antena3 întrebați retoric „Lui Hristos I-ar plăcea să știe că este sărbătorit într-un mod diferit de creștinii din lume ?!”

Eu vă întreb: oare Hristos se bucură atunci când chiar dvs., pus ca o gardă, ca un arhanghel înaintea bisericii Lui, jigniți și umiliți poate cel mai iubitor și credincios luptător din grădina credinței ortodoxe ?! Se poate afirma că este cel mai solid stâlp al acestei grădini! Se bucură, oare, Hristos când vede că tulburați mii de credincioși care se așteaptă ca biserica să fie unită, să reprezinte dragostea și pacea?!

Într-o situație ca aceasta, înainte de a arunca aceste jigniri, datoria dumneavoastră, domnule Bănescu, ca și purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, ar fi fost să-l sunați ori pe respectivul ierarh ori pe al său purtător de cuvânt și să discutați nelămuririle.

Și încă ceva: de ce irosește biserica bani pentru a aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim dacă poate veni oricând și oricum ?! (după judecata domniei voastre întreb).

Domnule Vasile Bănescu, vă rog să nu construiți un cult Anti-Teodosie”, mai scrie jurnalista care îi transmite în încheiere purtătorului că „așteptăm să vă cereți iertare ca un adevărat creștin, întâi pentru că ne tulburați în Săptămâna Mare, iar în al doilea rând pentru că umiliți un ierarh nevinovat și iubit de majoritatea credincioșilor.”

„Pace sufletească! Aveți nevoie.”, conchide Natalia Păun.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *