man Model National Opinii

Av. Elena Radu: Vă mirați de ce ne dau ordine niște bănci din ălea ”mondiale” și ne spun ce legislație să adoptăm? Simplu! Că ne vindem când luăm imprumuturi

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Ei ne dau imprumuturi ca sa ne creasca datoria publica, Romania se obliga sa faca diverse.  Banii se duc. Unde? Habar nu avem, ca nu prea se vad, in schimb cresc impozitele ca datoria trebuie platita. 

Se vinde suveranitatea Romaniei astfel?

Se cam vinde. 

Ăstora ca sa le intre bani in borcanul cu miere ca sa aiba ce para, vând ”decizia”, astfel incat deciziile sa nu se mai ia in tara. 

După care vin sa ne spuna ca e musai sa dea legea X ca asa scrie in Y document pe care l-au semnat si l-au votat ”spărgătorii de semințe” din Parlament. 

După care, tot ”spărgătorii de seminte” din Parlament se conformează si votează orice lege care li se baga sub nas, ca daca le-a intrat bani in borcanul cu miere trebuie să execute. 

Aproape au dublat datoria publică în ultimii 3 ani. 

Însa, aia se fac ca ne dau si gratis. 

Ca de ex, Acordul de imprumut din link -ul atasat: 

– ne-a dat BIRD-ul 24.200.000 USD ca au fost astia buni si au facut anticipat ce le-a cerut; 

– 600.000.000 EUR imprumut rambursabili, cu o dobanda de nu o stim + comision inițial plătit este o pătrime dintr-un procent (0,25%) din valoarea împrumutului + comision e angajament va fi egal cu o pătrime dintr-un procent (0,25%) pe an, aplicat la soldul NETRAS din împrumut.

Dar nu ni l-au dat asa degeaba:

”3.01. Împrumutatul își declară angajamentul față de Program și implementarea acestuia. În acest scop și în baza secțiunii 5.05 din Condițiile generale:

(a) Împrumutatul și Banca, periodic, la solicitarea oricăreia dintre părți, vor schimba puncte de vedere în ceea ce privește cadrul de politici macroeconomice al Împrumutatului și progresul înregistrat în implementarea Programului;

(b) înaintea fiecărui schimb de puncte de vedere, Împrumutatul va transmite Băncii, spre analiză și comentarii, un raport privind progresul realizat în îndeplinirea Programului, la acel nivel de detaliu pe care Banca îl va solicita în mod rezonabil; și

(c) fără a se limita la prevederile paragrafelor (a) și (b) ale prezentei secțiuni, Împrumutatul va informa cu promptitudine Banca asupra oricărei situații care ar putea avea ca efect schimbarea materială a obiectivelor Programului sau asupra oricărei acțiuni întreprinse în cadrul Programului, incluzând orice acțiune specificată în secțiunea I din anexa nr. 1 la prezentul acord.”

Asa e si cu PNRR -ul si cu tot ce mai invoca astia si ne spun ca e musai sa voteze nu stiu ce lege ca scrie in nu stiu ce acord.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *