Big brother Life Lifestyle National Natural Technology

Ne opunem ghetoizării orașelor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

AUR se opune unui proiect de lege care urmărește ghetoizarea orașelor, conform unei strategii a Comisiei Europene. Este vorba despre conceptul „orașului de 15 minute”, idee ce aparține unui cunoscut urbanist, profesor la Sorbona. El a gândit un oraș viu în care la fiecare 15 minute de mers pe jos sau cu bicicleta ar trebui să găsești o școală, o grădiniță, un parc, o farmacie sau o piață. În fapt, prin acest proiect se instituie un control total al statului asupra modului în care cetăţenii se deplasează în oraşe, ba chiar şi asupra spaţiului de locuit şi numărul de rezidenţi la hectar. 

Adoptarea unei astfel de lege va avea însă consecințe dramatice, avertizează deputatul AUR Ilie Coleșa. Prin impunerea unui astfel de model, prin introducerea unor taxe și restricții privind folosirea automobilului personal, se vor crea adevărate ghetouri urbane. La inițiativa AUR, acest proiect de lege a fost retrimis la comisiile raportoare.

„Este o lege care folosește cuvinte frumoase și complicate, dar care este foarte nocivă – mobilitate durabilă, mobilitate incluzivă, reducerea gazelor cu efect de seră, dezvoltare orientată pe transport public nemotorizat sau alternativ. Acest proiect ne va duce la un fel de închisoare, la imposibilitatea de a ne deplasa. Va duce la impunerea transportului în comun sau alternativ. Prin această lege se impune eliminarea mașinilor personale, prin suprataxare și interzicerea accesului în anumite zone”, a explicat Ilie Coleșa.

Reprezentanții AUR au transmis că vor lupta pentru respingerea acestei legi, pentru oprirea oricăror taxe și impozite suplimentare, pentru libertatea de mișcare și pentru o densitate urbană mai mică.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *