man Model National Știri

Maia Sandu a anunțat un mare miting pro-european la Chișinău. La finalul discursului, președintele Republicii Moldova s-a făcut de râs: ”Ce s-a întâmplat la urmă? Nu vedeam textul”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni, într-un mesaj adresat în direct către populație, că va convoca la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, o adunare a cetățenilor – Adunarea Națională „Moldova Europeană” – pentru a spune „lumii că suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi”, potrivit Cotidianul.
La finalul discursului, Maia Sandu s-a făcut de râs! Președintele Republicii Moldova nu știa că nu s-a oprit camera. „Ce s-a întâmplat la urmă? Nu vedeam textul, mergea așa de încet, nu vedeam niciun cuvânt”. Așa și-a încheiat declarația de presă către cetățeni șefa statului, conform Știripesurse.

Iată ce a declarat Maia Sandu:

„Am vrut să mă adresez direct oamenilor. Chiar dacă avem anumite supărări, păreri diferite, acum nu e momentul de ceartă și dezbinare, e momentul să ne unim împreună (ca) parte a familiei europene. Vin cu acest îndemn, pentru că, în momentele cruciale, deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în Piața Marii Adunări Naționale. Suntem la o mare răscruce. Ce facem acum va influența viețile noastre, ale copiilor noștri și ale copiilor copiilor noștri.

Republica Moldova se află într-un moment de răscruce. Ce se va întâmpla cu țara depinde de ce vom spune clar lumii – să spunem fără ocolișuri că vom izbuti. Plătim un preț din cauza războiului declanșat de Federația Rusă”, a afirmat ea, subliniind că „Rusia continuă un război inuman și încearcă să slăbească unitatea Europei.

Viața oamenilor a devenit mai complicată, mai scumpă și mai neliniștită după 24 februarie 2022”, a spus în continuare Maia Sandu, adăugând că, în tot acest timp, guvernul și majoritatea parlamentară au acționat pentru a asigura pacea și stabilitatea Republicii Moldova.

Timpul a arătat că am ales calea cea dreaptă. Cei care au încercat să destabilizeze țara nu au reușit”, a afirmat președinta Republicii Moldova, indicând că „avem și în țara noastră persoane care ne amenință cu războiul.

Sunt persoane fără minte în Republica Moldova care se uită la ce se întâmplă în Ucraina și se bucură. Ei îi așteaptă pe ‘ai noștri’, uitându-se la ororile din Bahmut. Banii murdari corup justiția, banii murdari finanțează așa zisele proteste. O mână de oameni vor să fure viitorul nostru. Mulți au impresia că cetățenii Republicii Moldova sunt indiferenți și nu iau atitudine. Unii se întreabă dacă poporul nostru își dorește cu adevărat integrarea europeană”, a afirmat Maia Sandu.

  

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *