man Model National Opinii

Mihai Tîrnoveanu: În statul de ocupație simbolurile naționale sunt date jos, iar cele străine se ridică în locul lor. Veniți la Carei, frați români!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

La Carei, frați români, la Carei!

În statul de ocupație simbolurile naționale sunt date jos, iar cele străine se ridică în locul lor. 

In fața primăriei Carei, miercuri ora 17, președintele Ungariei inaugurează statuia lui Kolcsey Ferenc, autorul imnului Ungariei,  Aceeași doamnă Novák Katalin a inaugurat deja, la Alba Iulia, oras simbol al Marii Uniri de la 1918, statuia lui Bethlen Gabor, fostul principe maghiar al Transilvaniei. Declară că îi reprezintă pe maghiarii din România (este cumva și șeful statului român?) și se fotografiază în munții României lângă o fostă borna de hotar în culorile steagului Ungariei. Președinta Ungariei completează astfel perfect ofensiva politică și economică de co-suveranitate în România a guvernului Viktor Orban. Cele două instituții ale statului ungar acționează coordonat în ceea ce privește politica iredentistă desfășurată în țara noastră.

Guvernul este tancul iar Președenția steagul, dar nu numai, funcția respectivă având nu doar un rol simbolic.  Președintele Ungariei reprezintă țara, desemnează premierul și este autoritatea supremă a armatei. Are totodată puterea să anuleze prin Curtea Constituțională  legile votate de parlament care nu corespund Constituției Ungariei, poate dizolva Parlamentul, confirma președintele Academiei. Așadar doamna  Katalin Novak nu este doar o simplă prezență decorativă, ci un factor reprezentativ de putere în țara vecină și mai puțin prietenă. 

Ungaria se pare că uită 1 Decembrie 1918, uită Armata Română în fața Parlamentului de la Budapesta din 1919, uită Trianon din 1920. 

Ungaria se suprapune pe politica Uniunii Europene de fluidizare a granițelor și dictat al „drepturilor minorităților” în detrimentul majorității, impunând în mod practic din punct de vedere politic, economic, cultural-identitar, social și religios, politica co-suveranității în România, care tinde spre o suveranitate întreagă asupra unui areal larg din Transilvania care reconfigurareaza granițele Dictatului de la Viena. 

În fața acestei ofensive statul român nu are nicio reacție la nivel politic. Declarațiile extrem de palide ale unor oficiali se rezumă ori la o retorică inepta globalistă ori la simple declaratii cu un limbaj de lemn putred. 

De aceea trebuie să suplim noi rolul statului român și să avem o reacție, să fim vocea eroilor noștri care se întorc în pământ, când Pământul nostru este călcat din nou de inamici. Bethlen, Kolocsey și Brukenthal sus, Mihai Viteazu, Emanoil Gojdu, Avram Iancu jos, Crucile Eroilor Români de la Valea Uzului, urmează la fel a fi date jos! Până când mai răbdam umilința ca sângele luptătorilor noștri sa fie călcat în picioare? 

Ei, cei care au luptat cu arma în mână pentru România au spus odată ,,Pe aici nu se trece”. Acesta este mesajul lor și al nostru totodată! 

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

 *

Venim la Carei! Întărim Granițele. 

Pe 12 aprilie, ora 17, în Miercurea Mare, președintele Ungariei ne sfidează inaugurând în centrul orașului Carei statuia autorului imnul Ungariei. O îndemnăm pe doamna președinte Novák Katalin să rămână acasă, să înceteze dezvelirea statuilor „co-suveranității” Ungariei în România (asa cum a făcut și la Alba-Iulia) și să întreprindă în România, exclusiv vizite oficiale, la fel cum ar trebui să facă și prim-ministrul țării sale, Viktor Orban. 

Echipa comună Calea Neamului- Mișcarea Națională se alătură românilor din Carei, care în frunte cu buna noastră prietenă Ciută Daniela vor reafirma miercuri demnitatea și suveranitatea națională. Unirea în duh și acțiune dintre noi este vitală. Facem chemare către frații și surorile noastre din întreaga țară să vină la Carei, pe Graniță, să ridicăm Steagul Tricolor, să transmitem cu solemnitate, bineînțeles într-un mod exclusiv pașnic, că ,,Există ceva etern: Transilvania, pământ românesc „. Asa ne-am manifestat și la Băile Tușnad. Sfidarea românilor trebuie să înceteze. Sfidarea eroilor noștri trebuie să fie oprită. Oficialii unguri nu au dreptul să calce peste Graniță pentru a trasa liniile autonomiei pe criteriu etnic, pentru a inaugura simboluri ale ocupației străine și nici pentru a ne da lecții de respectare a drepturilor minorităților. Acestea nu numai că au toate drepturile așa cum sunt prevăzute în Constituția României, ci au și privilegii.

Familia noastră, bunicii și străbunicii noștri, s-a dus la război. Bărbații au luptat pe front iar femeile și copii si-au stors batistele de lacrimi cu gândul la cei din tranșeele jertfei care a configurat geografia identitară a României. Nu suntem chemați la Carei pentru război, ci „doar” pentru respectul față de familia noastră. Nu suntem chemați pentru jertfă de sânge, ci ne trebuie puțină jertfa de timp și de buget pentru combustibil. Este una incomparabil mai mică decât cea de care au dat dovadă cei bătrâni ai noștri. Să o facem! 

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *