man Model National Știri

Beijingul simulează încercuirea Taiwanului cu muniții reale. 11 nave de război și 59 de avioane chineze au fost mobilizate

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

China a anunțat luni că a mobilizat avioane de vânătoare ce „transportă muniții reale” pentru a întreprinde „lovituri simulate” lângă Taiwan, precum și port-avionul său Shandong, informează AFP, conform Știripesurse.

„Mai multe grupuri de avioane de vânătoare H-6K ce transportă muniții reale au efectuat mai multe valuri de lovituri simulate asupra unor ținte importante ale insulei Taiwan”, a anunțat televiziunea de stat CCTV.

Comandamentul teatrului de operațiuni Est al armatei chineze a precizat că portavionul Shandong de asemenea „a participat la exercițiul zilei”.

Potrivit unui comunicat al armatei chineze, Beijingul încearcă să simuleze cu testele sale militare „o încercuire” a Taiwanului.

Mai multe zeci de avioane au fost desfășurate pentru a aplica o „blocadă aeriană” a teritoriului revendicat de Beijing, a mai informat CCTV.

La rândul său, Ministerul Apărării al Taiwanului a anunțat că a detectat luni 11 nave de război și 59 de avioane chineze în jurul insulei.

Armata chineză „continuă să conducă exerciții militare în jurul Taiwanului”, a anunțat ministerul, precizând că avioane de luptă și bombardiere se numără printre aparatele reperate în jurul orelor locale 10:00 (02:00 GMT), mai scrie Știripesurse.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *