Externe man Model National

Medicul lui Silvio Berlusconi, detalii despre starea fostului premier: suferă de „o patologie gravă”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Fostul premier al Italiei suferă de „o patologie gravă” și se află într-o situație „dificilă”, a recunoscut sâmbătă medicul său Alberto Zangrillo.

Totuși, medicul a adăugat că Berlusconi „răspunde bine la tratament”. 

„Sunt liniștit, Berlusconi răspunde bine la tratament. Mai ales că facem tot ce putem. Am în față un pacient care este și un mare prieten, nu pot nega, există o mare implicare personală”, a spus medicul la ieșirea din spitalul San Raffaele din Milano, unde politicianul rămâne internat la terapie intensivă, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit unui raport medical publicat săptămâna trecută, fostul premier, în vârstă de 86 de ani, suferă de leucemie de ceva vreme și este internat pentru tratamentul unei „infecții pulmonare”.

Prioritatea este tratarea pneumoniei care i-a cauzat probleme respiratorii, a declarat medicul, care a recunoscut că „este o complicație a unui tablou clinic patologic de altă natură”, pe care o tratează „în cel mai bun mod posibil”.

Berlusconi a primit a treia doză de vaccin anti-Covid, în noiembrie 2021. Acum, el a fost diagnosticat cu leucemie mielomonocitară. Potrivit expertului în hematologie Fabrizio Pane, membru al comitetului științific al Asociației italiene împotriva leucemiei, limfomului și mielomului (AIL), este vorba despre o „boală foarte rară, aproximativ 1 caz la 100.000 de locuitori, cu expresii foarte eterogene, dar întotdeauna caracterizată prin creșterea numărului de monocite, un tip de globule albe cu importante funcții imunitare”, a spus el. „Nu este o boală de care se poate vindeca decât prin transplant de măduvă osoasă, o terapie care nu este fezabilă la persoanele în vârstă.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *