man Model National Știri

Rusia vrea să creeze un scut sanitar pentru ”protecția bunăstării umane”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Creatorii din spatele Scutului Sanitar al Moscovei, un organ care se ocupă cu dezvoltarea rapidă a testelor și a vaccinurilor COVID, s-au întâlnit la sfârșitul lunii martie pentru a analiza progresul epidemiologic, informează Off Guardian.

Anna Popova, șefa Rospotrebnadzor – agenția federală a Rusiei pentru protecția „bunăstării umane” și polițiștii COVID de facto ai țării – a declarat la adunarea birocraților din domeniul sănătății publice că în ultimii doi ani s-au făcut mari progrese:

Au fost dezvoltați 16 noi reactivi pentru diagnosticarea infecțiilor, au fost echipate 153 de centre PCR din întreaga țară, au fost achiziționate echipamente pentru 48 de centre de secvențiere și au fost create patru platforme pentru dezvoltarea rapidă a vaccinurilor. Sistemul de monitorizare epidemiologică perimetrală a fost lansat în peste 240 de puncte de trecere a frontierei.

Viceprim-ministrul Tatiana Golikova – care nu este doar un funcționar public altruist, ci și un profitor experimentat în materie de „pandemie” – a declarat că trebuie făcute mai multe pentru a asigura „bunăstarea epidemiologică a populației”:

„Pentru a monitoriza variabilitatea agenților patogeni ai bolilor infecțioase, este necesar să se asigure înființarea a șase noi centre de secvențiere în acest an. Până la sfârșitul anului 2023, 54 de astfel de centre ar trebui să fie operaționale. De asemenea, [vom] crește numărul platformelor de dezvoltare a vaccinurilor la șase și vom dezvolta 23 de noi sisteme de testare pentru diagnosticarea infecțiilor în 60 de minute; în total vor fi 39 de sisteme de testare. [Vom] dota 19 instituții ale Rospotrebnadzor cu nouă noi laboratoare mobile de răspuns rapid și vom continua actualizarea catalogului electronic național de microorganisme. Până în 2025, acesta ar trebui să conțină mai mult de 40 de mii de tulpini.”

Scopul final, potrivit președintelui rus Vladimir Putin, este de a crea un „scut” antivirus care va fi capabil „să își dezvolte propriile sisteme de testare în patru zile”, precum și „să creeze un vaccin intern eficient în cel mai scurt timp posibil”.

Cu alte cuvinte: Strategia Rusiei pentru a se apăra de presupusele amenințări la adresa biosecurității se învârte în jurul testării PCR și a implementării rapide a „vaccinurilor”.

Acest lucru este ușor îngrijorător, deoarece niciunul dintre aceste instrumente inovatoare de sănătate publică nu protejează de fapt sănătatea publică. Dimpotrivă, după cum au arătat foarte clar ultimii trei ani.

Off-Guardian și-a actualizat recent excelenta fișă COVID, care oferă numeroase motive bine citate pentru care testele PCR nu sunt adecvate scopului.

Ce se întâmplă cu acele „vaccinuri” sigure și eficiente?

Golikova a aprobat anterior platforma genetică nedovedită a Sputnik V ca model pentru toate injecțiile viitoare ale Scutului Sanitar. Nu este foarte liniștitor atunci când se analizează istoricul Sputnik V.

Are vreun sens toate acestea dacă Rusia este asediată de bio-terorismul occidental – așa cum au sugerat unii, inclusiv Moscova?

Nu există niciun motiv să invidiați scutul sanitar al Rusiei, pentru că, probabil, într-o zi, în curând, veți avea propriul scut. Moscova vrea să creeze un scut sanitar global.

Ministrul rus de finanțe Anton Siluanov a făcut această propunere modestă în timpul summitului G20 din noiembrie de la Bali:

Șeful Ministerului rus de Finanțe a remarcat necesitatea de a preveni fragmentarea sistemului global de sănătate și de a menține rolul central al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în cadrul acestuia și, de asemenea, a împărtășit experiența creării unui sistem de răspuns rapid la pandemii în Rusia în cadrul actualului „scut sanitar” [al Rusiei], care implică crearea unui sistem de diagnosticare rapidă a bolilor infecțioase, dezvoltarea accelerată a sistemelor de testare și a vaccinurilor în cazul unor noi amenințări epidemiologice.

„Credem că un scut sanitar similar ar putea fi construit la nivel global”, a declarat ministrul.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *