man Model National Știri

Preotul Mihai Dobrescu din Azuga a murit la 65 de ani. Mesajul Patriarhului

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Am aflat cu întristare de trecerea din această viață, în ziua de marți, 4 aprilie 2023, a Părintelui Mihai Dobrescu, fost preot paroh la Parohia Sfânta Treime – Azuga, Protoieria Câmpina, din anul 2009 până în prezent.

Părintele Mihai Dobrescu s-a născut la data de 11 mai 1958, în localitatea Azuga, în familia Preotului Valeriu Ion și a prezbiterei Cornelia.

În urma absolvirii ciclurilor primar și gimnazial la Școala Generală din Azuga, pe care le-a urmat între anii 1966-1974, tânărul Mihai Dobrescu, ascultând chemarea slujirii lui Dumnezeu ca preot, s-a înscris, în anul 1974, la Seminarul Teologic Ortodox din București, pe care l-a absolvit cinci ani mai târziu, în anul 1979. Ulterior, și-a continuat studiile în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, ale cărei cursuri le-a frecventat în perioada anilor 1979-1983, la finalul cărora a obținut titlul de licențiat în Teologie.

Un an mai târziu, în 1984, tânărul teolog Mihai Dobrescu s-a căsătorit cu domnișoara Sofia Udroiu, de profesie asistent medical, Dumnezeu binecuvântând această familie cu doi fii, Filip și Andrei, ambii având profesia de ingineri.

Părintele Mihai Dobrescu a început slujirea la Sfântul Altar în calitate de diacon, la scurtă vreme după căsătorie, în luna decembrie a anului 1984, la Catedrala Sfântul Spiridon – Nou din București, urmând ca în cursul aceleiași luni să primească și hirotonia întru preot, pe seama Parohiei Sfântul Haralambie din municipiul Giurgiu, hirotonia fiind săvârșită de Preasfințitului Părinte Roman Ialomițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor în acea vreme. Vreme de trei ani și jumătate, Părintele Mihai Dobrescu a slujit cu multă râvnă la această parohie, în calitate de preot coslujitor.

Începând cu data de 1 aprilie 1988, și-a continuat activitatea la  Parohia Sfânta Treime din Azuga, unde a slujit alături de tatăl său până în anul 2010, când acesta s-a pensionat. Din luna decembrie a anului 2009, Părintele Mihai a preluat oficiul de paroh și, din această responsabilitate, a demarat și coordonat numeroase lucrări administrativ-gospodărești. Dintre cele mai notabile, amintim construirea capelei mortuare și a așezământului social din curtea bisericii parohiale. În anul 2004, alături de tatăl său, Părintele Mihai Dobrescu a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică din cartierul Satul Nou din Azuga, în jurul căreia s-a format Parohia Azuga II, în anul 2011. De asemenea, Părintele Mihai s-a ocupat și de reorganizarea curții bisericii și de reabilitarea casei parohiale.

A fost un preot care și-a îndeplinit misiunea cu multă conștiinciozitate, fiind foarte apreciat de enoriașii parohiei și s-a arătat un bun chivernisitor al bunurilor Bisericii. În raport cu ceilalți clerici slujitori din protoierie a avut mereu o atitudine colegială, bazată pe respect și dragoste frățească.

În aceste momente deosebit de grele pentru familia sa și pentru toți cei care l-au cunoscut, ne rugăm Preasfintei Treimi să așeze sufletul Părintelui Mihai Dobrescu împreună cu drepții în Împărăția cerurilor, având nădejdea că și în ceruri se va ruga pentru familia sa și pentru credincioșii pe care i-a îndrumat pe calea mântuirii.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru cei îndoliați,

 

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

Mesaj transmis la slujba de înmormântare a Părintelui Mihai Dobrescu, preot paroh la Parohia Sfânta Treime – Azuga, Protoieria Câmpina, oficiată joi, 6 aprilie 2023, la biserica Sfânta Treime – Azuga, Protoieria Câmpina.

Părintele Mihai Dobrescu (1958–2023), păstor blând și harnic al Bisericii lui Hristos 249444

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *