man Model National Știri

Dan Diaconescu în pragul arestării. Jurnalista Simona Ionescu: Fapta de care se spune că e acuzat Dan Diaconescu nu e pedepsită de Codul Penal. DD urma să lanseze o nouă televiziune, posibil cu AUR

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Jurnalistul Dan Diaconescu, fostul moderator și patron al televiziunii OTV, a fost dus în fața judecătorului pentru drepturi și libertăți, de la Judecătoria Constanța, care trebuie să decidă dacă va emite sau nu mandatul de arestare pentru 30 de zile, transmite EVZ. El a fost ridicat ieri cu „mascații” din casa sa din București ca un interlop iar presa mituită a fost îndopată cu detalii picante din dosar, posibil fabricate, încă înainte ca „suspectul” să afle pentru ce este acuzat.

Jurnalista Simona Ionescu, redactor șef EVZ, scrie pe contul să de Facebook că „Fapta de care se spune că e acuzat Dan Diaconescu nu e pedepsită de Codul Penal”.

„Dan Diaconescu, ridicat de mascați. Fapta de care se spune că e acuzat este de întreținere de relații sexuale cu minore. Dosarul penal se află la Constanța, faptele sunt din 2020 și 2021, iar informațiile spun că gemenele cu care ar fi avut aventura „nu împliniseră 18 ani”. Dacă nu au sub 15 ani, așa cum se lasă să se înțeleagă din sursele jurnaliștilor, fapta presupus a fi comisă de Dan Diaconescu nu e pedepsită în codul penal.

Articolul 220, aliniat 3 consemnează:

3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 15 și 18 ani, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi dacă:

a) minorul este membru de familie al majorului;

b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului ori de situația deosebit de vulnerabilă a acestuia, ca urmare a unui handicap psihic sau fizic ori ca urmare a unei situații de dependență;

c) fapta a pus în pericol viața minorului;

d) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.

Relația lui Dan Diaconescu cu minorele nu se regăsește în nicio literă a articolului din CP”, afirmă jurnalista.

Dar denunțul unor prostituate cântărește mai greu pentru procurori decât contestația vehementă a acuzelor, făcută de Dan Diaconescu.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Alexandru Murărescu, a relatat că l-a întrebat pe fostul jurnalist despe această împrejurare iar acesta i-a răspuns categoric: „Niciodată nu am întreținut raporturi sexuale cu prostituate”.

Avocatul Murărescu a asemănat cazul lui Dan Diaconescu cu cel al lui Donald Trump. Într-adevăr, după cum a publicat și ActiveNews azi, în cazul fostului președinte american, Procurorul pus de Soros nu a citat nicio lege în actul de acuzare.

ActiveNews a semnalat de ieri că jurnalistul este supus unui linșaj mediatic, la pachet cu Rareș Bogdan, care amintește de vremurile „Binomului”: I-au schimbat pe Frații Tate cu Dan Diaconescu și Rareș Bogdan – SE ÎNTOARCE EPOCA NEAGRĂ A JUSTIȚIEI KOVESI TV?

Și Ion Cristoiu atrage atenția asupra aceluiași pericol, observând cum au reacționat unele cadre din presă.

Lumea Justiției spune că Dan Diaconescu se apropiase de AUR și urma să deschidă o televiziune, probabil în perspectiva alegerilor: Lumea Justiției consideră că Dan Diaconescu a fost linșat mediatic după metoda Binomului. „Coincidența”: DD cocheta cu partidul AUR și voia să deschidă un post de televiziune

Vom reveni.

VIDEO cu avocatul de la fața locului – ZIUA de Constanța:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *