man Model National Opinii

Mihai Tîrnoveanu: Prezent cu o echipă din Covasna și Brașov la Protestul fermierilor români!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

București, vineri, ora 11,30. Se pornește din fața Reprezentanței Comisiei Europene, str. Vasile Lascar 31!

Tot netul a fost plin de protestul fermierilor olandezi, mii de like-uri la poze, foarte frumos, dar pe AI NOȘTRI, nu-i sprijinim? Ne uitam doar spre alții? Fac un apel inclusiv către fermierii din Covasna și Harghita să se alăture și să iasă în stradă! Fac un apel către bucureșteni și românii din țară care pot, să vină la București pentru a-i sprijini pe AI NOȘTRI, pe cei care produc hrană normală și nu plastic și nu otravă. Acești oameni nu vor salarii, pensii speciale sau favoruri, vor să muncească iar produsul muncii lor să nu fie sabotat de statul de ocupație și să ajungă pe masa românilor. 

Se protestează împotriva invaziei controlate a   cerealelor din Ucraina care sunt scutite de taxe vamale făcând astfel o concurență neloiala produselor autohtone. Acest fapt este o lovitură teribilă dată agricultorilor români care oricum își desfășurau activitatea în condițiile unor politici guvernamentale care nu numai că nu-i sprijină, ci din contră îi defavorizează lipsindu-i de subvenții corecte și date la timp, de o infrastructură adecvată în privința irigatiilor, depozitelor și a pieței de desfacere, acesta din urmă fiind pusă pe tavă produselor de dincolo care sunt săltate pe rafturi printr-o politică ce stimulează importurile. Asa se face că avem în magazine carne din Germania, congelate de la mii de km distanță, usturoi din China, ceapă din Italia etc. 

Revenind la efuziunea creată de protestele fermierilor din Olanda și admirația pentru forța acelor proteste din partea noastră, trebuie să fim conștienți că până la momentul respectiv, fermierii din Olanda au avut totul la dispoziție pentru a fi o forță, au avut capacitate economică, financiară, utilaje multe și performante, de aici rezultând inerent și capacitate organizatorică, implicit de promovare profesionistă. Lovitura care s-a vrut să se dea împotriva lor i-a prins pregătiți, puternici. Ai noștri din cauza unui sistem potrivnic nu sunt la nivelul lor financiar, economic. Ai noștri au fost loviți de statul de ocupație de zeci de ani buni, răi de fapt.

În Olanda a fost lesne sa scoți pe strada mii de utilaje prin simplul motiv că acestea existau, erau in posesia fermierilor, a fost posibilă o promovare profesionistă pentru că au existat resurse financiare care au generat filmări și foto profi, toate astea generând la rândul lor audiență pe televiziuni și net. Așa a rezultat, prin acesta conjunctura, procentul spectaculos la alegeri al partidului fermierilor din Olanda. O bază materială puternică, suprapusă pe o conjunctură favorabilă. În România lucrurile stau altfel, din motivele expuse mai sus. De aceea, în cazul nostru diferența de forță economică a fermierilor români fața de cei olandezi, trebuie suplinita de mobilizarea tuturor oamenilor în jurul lor. Contează că au inițiativă și determinare. Contează că sunt hotărâți să spună acel NU, atât de vital în fața tuturor nedreptăților. Producătorii de hrană împreună cu noi, consumatorii trebuie sa fim uniți, altfel vom pierde lupta comună.

Ne plângem de făina de greier adusă de lăcustele politice care ne cotropesc, de plasticul „alimentar” din supermarket, toată zona naționalistă și suveranistă, toți oamenii normali sunt oripilați de aceste aspecte și clamăm zi de zi că-i sprijinim pe producătorii români de hrană și că trebuie să cumpărăm produse românești. 

Acum este momentul să demonstram că și avem voința să și facem acest lucru. Acum este momentul să ne arătăm solidaritatea cu acești oameni care muncesc din zori până-n noapte în ferme sau pe câmp, indiferent de vreme, indiferent de greutățile pe care le întâmpină. Au palmele crăpate de muncă. Nu aștepta nimic pe degeaba, vor doar ca produsul lor să fie răsplătit la adevărata valoare și mai ales vor, speră, ca noi toți să fim umăr lângă umăr cu ei și nu doar să vorbim frumos despre ei. 

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *