man Model National Știri

Fermierii polonezi s-au săturat de promisiunile guvernului: ”Nu avem altă soluție decât să ieșim în stradă”!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

”Suntem în discuții cu Ministerul Agriculturii încă de pe 17 decembrie și nu s-a întâmplat nimic. Nu avem altă soluție decât să ieșim în stradă”, spun fermierii polonezi, transmite farmer.pl.

Greve ale fermierilor au loc în toată țara de la începutul anului. Fermierii cer o normalizare a afluxului de produse agricole din Ucraina.

Nu este vorba doar de cereale, ci de toate produsele din Ucraina, adică pui, ouă, ulei, zahăr. Adică tot ceea ce se află pe piața poloneză și nu ar trebui să fie”, spune Stanislaw Barna, președintele protestului. – Din cauza caracterului necontrolat al cultivării și creșterii, în aceste produse există toxine care provoacă cancer.  În plus, primim semnale că produsele rusești, pentru care ar trebui să existe un embargo, intră pe piața noastră”, adaugă el. – Noi îi ajutăm pe ucraineni, iar acest lucru continuă să afecteze mediul rural și economia poloneză.

Fermierii subliniază că se simt înșelați de asigurările guvernului cu privire la creșterea prețurilor la cereale și îngrășăminte. Situația s-a dovedit a fi exact opusă, iar mulți fermieri au suferit pierderi uriașe din această cauză.

„Nu poți merge la minister de mai multe ori și să vorbești despre același lucru când nu este urmat de nicio acțiune concretă”, spune liderul protestului.

Fermierii vor să protesteze de două ori pe săptămână, lunea și joia. Sunt planificate plimbări cu tractorul prin oraș.

„Ne așteptăm ca premierul, ministrul agriculturii și Jarosław Kaczyński să fie prezenți. În caz contrar, vom crește intensitatea deplasărilor în oraș și vom bloca astfel străzile cheie”, afirmă liderul fermierilor.

 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *