Externe man Model National

Biden i-a dat cu flit lui Charles – nu participă la încoronare

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele american Joe Biden a discutat la telefon cu regele Charles al III-lea și l-a felicitat pentru viitoarea sa încoronare la 6 mai, anunță Casa Albă și relatează AFP, citată de SPS.

Biden l-a ”informat” pe suveranul britanic că nu poate participa și ”Prima Doamnă Jill Biden se bucură de ideea de a asista în numele Statelor Unite”, anunță într-un comunicat Casa Albă. ”Președintele și-a exprimat totodată dorința de a se întâlni cu regele Regatului Unit la o dată ulterioară”.

Zvonistica lansată în SUA pe seama refuzului președintelui de a participa la ceremonie ține de starea din ce în ce mai aproape de senilitate a lui Joe Biden dar și de relațiile progresistei Megan Markle cu Casa Regală britanică. Dacă Biden nu va participa la încoronarea Regelui Carol, va fi a doua oară când evită să se întâlnească cu Regele Charles. Nici un președinte american nu a participat vreodată la încoronarea unui monarh britanic.

Aproximativ 2.000 de persoane sunt așteptate la 6 mai la Abația Westminster, la Londra, la încoronarea lui Charles al III-lea, care a accedat la tron după moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în septembrie.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *