man Model National Știri

Parisul a votat împotriva folosirii trotinetelor electrice. Aproape 90% dintre cetățeni au fost de acord cu interzicerea lor

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Sunt ultimele zile pentru trotinetele din Paris. Cetățenii au fost chemați la urne pentru a vota interzicerea lor.Serviciul urmează să fie oprit la începutul noului an școlar, informează BFM.

În toate districtele, 85,77% din populație a votat împotriva interdicției în centrul capitalei și 91,77% în districtul 16, potrivit BFMTV. În total, parizienii au votat împotriva menținerii trotinetelor în capitală cu 89,03% din voturile exprimate.

Această consultare cetățenească, fără precedent în capitală, a fost organizată la inițiativa primarului Parisului, care este în favoarea retragerii trotinetelor din oraș. David Belliard, viceprimarul capitalei, este și el în favoarea acestei interdicții.

„Ideea mea este să ne oprim”, a declarat Anne Hidalgo în ianuarie anul trecut, cu privire la viitorul trotinetelor operatorilor privați (Lime, Dott și Tier), dar că îi va consulta pe parizieni pe această temă.

Primarul socialist, care consideră că există „o adevărată problemă cu free-floating-ul”, în special din cauza deranjului și a pericolului, declarase atunci în mai multe rânduri că va respecta decizia alegătorilor.

„Este la latitudinea parizienilor să decidă și eu voi aplica decizia lor”, a declarat ea joi pentru BFM Paris Île-de-France.

Trotinetele electrice sunt acuzate de parizieni lor că sunt abandonate oriunde în spațiul public, că trec cu viteză pe lângă pietoni, pe trotuare, sau că nu sunt atât de ecologice din cauza unei presupuse amprente de carbon scăzute.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *