Externe man Model National

Finlanda intră în NATO cu numărul 31 dar fără Sanna Marin. Dreapta și Naționaliștii au câștigat alegerile din Finlanda și tânăra petrecăreață social-democrată și-a recunoscut înfrângerea. Rusia se încordează pe graniță

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul NATO, Finlanda va deveni marți, 4 aprilie 2023, cel de-al 31-lea membru al NATO, chiar înainte de o reuniune de două zile a miniștrilor de externe aliați. Secretarul general Jens Stoltenberg a salutat iminenta aderare a Finlandei, declarând: „Va fi o zi bună pentru securitatea Finlandei, pentru securitatea nordică și pentru NATO în ansamblu”.

În cadrul reuniunii lor, aliații vor aborda războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei și se așteaptă ca aceștia să înceapă să lucreze la elaborarea unui program multianual de sprijin. De asemenea, ei vor discuta despre amenințările și provocările din sud, despre importanța creșterii investițiilor în domeniul apărării și despre alianța tot mai strânsă a Chinei cu Rusia. Partenerii NATO din zona indo-pacifică și Uniunea Europeană se vor alătura, de asemenea, pentru o discuție privind consecințele globale ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Rusia își va consolida capacitatea militară în regiunile sale vestică și nord-vestică drept răspuns la aderarea Finlandei la NATO, așteptată pentru marți, a declarat luni ministrul de externe adjunct rus Aleksandr Grușko, citat de agenția de presă RIA, Reuters și Agerpres. Finlanda și Federația Rusă au o frontieră terestră comună cu o lungime de aproximativ 1.350 de kilometri.

Anunțul primirii Findlandei în NATO vine chiar în aceeași în care formațiunea de dreapta de opoziție Partidul Coaliției Naționale (NCP) a câștigat alegerile parlamentare de duminică. Liderul acesteia, Petteri Orpo, ar urma să devină premier, în locul Sannei Marin, care și-a recunoscut înfrângerea, după cum a transmis ȘtiripeSurse care citează agențiile de știri.

NCP ar urma să aibă 48 din cele 200 de locuri în parlament, Partidul naționalist finlandez, locul doi la alegerile de duminică, ar urma să aibă 46 de locuri, iar social-democrații Sannei Marin 43 de locuri.

Ne rămân amintire fotografiile cu tânăra prim-ministră petrecând cu veselie. FOTO:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *