man Model National Știri

Robert Malone aruncă bomba! Vaccinuri cu ARNm, la porci și vaci

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

„Înainte de a discuta despre vaccinurile cu ARNm pentru animale de fermă, animale de companie și animale sălbatice, trebuie să abordăm mai întâi elefantul din cameră. Adică, cum se face că publicul are acces la informații despre studiile clinice pentru oameni, dar nu poate face același lucru pentru studiile clinice care implică sănătatea animalelor?”, se întreabă Dr. Robert Malone.

Redăm mai jos analiza medicului, despre vaccinarea animalelor cu ARNm:

„În primele zile ale epidemiei de SIDA, comunitatea SIDA a cerut accesul public la studiile clinice. În 1988, Congresul Statelor Unite a adoptat Legea de extindere a programelor de sănătate Omnibus din 1988 (Legea publică 100-607), care a impus dezvoltarea unei baze de date a serviciilor de informare privind studiile clinice pentru SIDA. Această lege a Congresului a motivat și alte grupuri non-profit legate de boli să ceară acces.

Legea de modernizare a Administrației pentru Alimente și Medicamente din 1997 a modificat Legea privind alimentele, medicamentele și produsele cosmetice și Legea Serviciului de Sănătate Publică pentru a solicita ca NIH să creeze o bază de date cu studii clinice disponibilă publicului.

Acest lucru a dus în cele din urmă la dezvoltarea site-ului ClinicalTrials.gov.  Acesta a permis urmărirea studiilor de eficacitate a medicamentelor rezultate din noile medicamente de investigație aprobate (inclusiv vaccinuri).

Legea prevede (din Wikipedia):

  • Studiile clinice cu finanțare federală și privată;
  • Scopul fiecărui medicament experimental;
  • Criteriile de eligibilitate a subiecților pentru a participa la studiul clinic;
  • locația locațiilor de desfășurare a studiilor clinice utilizate pentru un studiu; și
  • Un punct de contact pentru pacienții interesați să se înscrie în studiu.

Biblioteca Națională de Medicină din cadrul National Institutes of Health pentru a găzdui site-ul web/baza de date publică

(Apropo, unul dintre foștii mei clienți a deținut contractul federal pentru a susține ClinicalTrials.gov și Pubmed. Am petrecut timp în camerele din spate ale NLM și știu destul de multe despre aceste lucruri….).

Site-ul ClinicalTrials.gov, care permite efectuarea de căutări, a fost pus la dispoziția publicului prin intermediul internetului la 29 februarie 2000.

ClinicalTrials.gov facilitează căutarea de studii clinice umane.  De exemplu, o căutare rapidă arată că există peste 50 de studii clinice pentru vaccinuri cu ARNm în curs de desfășurare și peste 200 înregistrate. 

În ceea ce privește animalele, nu există o astfel de bază de date. vaccinurile cu ARNm de pe piața „sănătății animalelor” sau de pe piața veterinară sunt greu de urmărit până când compania sau USDA este gata să publice informații despre dezvoltarea sau lansarea produsului respectiv. USDA și/sau NIH nu au niciun mecanism de urmărire a potențialelor vaccinuri, medicamente sau produse biologice noi pentru piața animală.

Prin urmare, pentru a descoperi astfel de produse noi, trebuie să ne bazăm pe comunicatele de presă, pe articolele ocazionale revizuite de colegi, pe notele de la conferințe, pe notificările USDA privind subvențiile și contractele, pe site-urile universităților și pe profilurile companiilor. În opinia mea, acest lucru nu este adecvat și, cu siguranță, nu este transparent. Conform legii federale, publicul ar trebui să aibă acces liber la rezultatele acestui tip de cercetare finanțată din fonduri federale.

Știrile din domeniul ingineriei genetice și al biotehnologiei.  10 mai 2016

Bayer se va asocia cu BioNTech pentru a dezvolta vaccinuri și terapii noi cu ARNm, primele din clasa lor, pentru indicații în domeniul sănătății animalelor, au anunțat astăzi companiile, în cadrul unei colaborări a cărei valoare nu a fost dezvăluită.

Bayer a convenit să obțină drepturi exclusive asupra tehnologiei și proprietății intelectuale a BioNTech privind ARNm pentru dezvoltarea de vaccinuri cu ARNm pentru aplicații în domeniul sănătății animale…

Companiile au declarat că parteneriatul lor este primul de acest tip axat pe dezvoltarea de produse terapeutice cu ARNm, în special pentru aplicații în domeniul sănătății animalelor.

Vaccinurile împotriva bolilor infecțioase reprezintă punctul central al uneia dintre cele trei platforme terapeutice pe care BioNTech le construiește prin intermediul tehnologiilor mARN; celelalte două sunt imunoterapiile împotriva cancerului și înlocuirea proteinelor. Cele trei platforme sunt concepute pentru a produce ARN codificator de proteine optimizat din punct de vedere farmacologic pentru livrarea in vivo țintită…

2016. Acest lucru înseamnă că Bayer și BioNTech lucrează la vaccinuri cu ARNm pentru animale de fermă și animale de companie de peste șase ani…

Logic prezice că în curând vor avea pe piață vaccinuri cu ARNm și ARN terapeutic pentru animale de fermă și animale de companie.

Feedstuffs.com 16 mai 2016

Companiile colaborează pe baza unei tehnologii de ultimă generație pentru a dezvolta noi soluții pentru a proteja sănătatea animalelor de companie și de fermă.

Din nou, rețineți data… 2016. Acest lucru înseamnă că Bayer și BioNTech lucrează la vaccinuri cu ARNm pentru animale de fermă și de companie de peste șase ani…

Există trei platforme terapeutice pe care BioNTech le-a construit prin intermediul tehnologiilor ARNm pentru a fi utilizate la animalele de fermă și de companie.

Vaccinuri pentru boli infecțioase

Imunoterapii împotriva cancerului și

Înlocuirea proteinelor.

Site-ul Bayer, 1 februarie 2021

„În urma discuțiilor cu guvernul german, a devenit clar că actualele capacități de producție de vaccinuri trebuie să fie mărite, în special pentru variantele potențiale ale virusului SARS-CoV-2.

Acest lucru include necesitatea de a extinde capacitatea de producție, precum și expertiza de producție aferentă în Germania.

Noi, cei de la Bayer, vom contribui și mai mult prin punerea la dispoziție a mai multor vaccinuri pentru a ajuta la combaterea pandemiei.

Astfel, Bayer a împrumutat facilitățile sale de producție de vaccinuri cu ARNm pentru a fi utilizate pentru fabricarea vaccinurilor cu ARNm COVID-19. Având în vedere comunicatele de presă din 2016 de mai sus, conform cărora Bayer și BioNtech colaborau pentru a produce vaccinuri cu ARNm pentru piețele de animale, ar fi logic ca aceste instalații să fi fost construite, de fapt, pentru producția de vaccinuri veterinare.

Site-ul Merck, accesat în ianuarie 2023

Combateți bolile actuale și viitoare ale porcinelor cu SEQUIVITY de la Merck Animal Health. O platformă revoluționară de vaccinare a porcinelor, SEQUIVITY exploatează tehnologia particulelor de ARN pentru a crea vaccinuri personalizate cu prescripție medicală împotriva tulpinilor de virus gripal A la porci, a circovirusului porcin (PCV), a rotavirusului și nu numai. Este susținut de un tablou de bord sofisticat, plin de date și informații cuprinzătoare, toate pentru a vă ajuta să rămâneți în top.

Important de știut. Merck vinde deja vaccinuri cu ARNm pentru porci. Indiferent de motiv, ei vând aceste produse ca „vaccinuri personalizate cu prescripție medicală împotriva tulpinilor de virus gripal A la porci, a circovirusului porcin (PCV), a rotavirusului și nu numai”. Acesta este un segment de piață interesant. Motivul pentru care Merck a limitat producția de vaccinuri cu ARNm pe piața „rețetelor personalizate” nu este clar. Dimensiunea instalației de producție și scalabilitatea produsului ARN ar putea fi factori.

Comunicat de presă Merck, 12 noiembrie 2015, ora 17:00 ET

MADISON, N.J., 12 noiembrie 2015 – Merck Animal Health (cunoscută sub numele de MSD Animal Health în afara Statelor Unite și a Canadei) și Harrisvaccines, Inc. au anunțat astăzi că societățile au încheiat un acord în baza căruia Merck Animal Health va achiziționa Harrisvaccines, o companie privată care dezvoltă, produce și vinde vaccinuri pentru producția de alimente și animale de companie.

„În calitate de lider în domeniul produselor biologice, Merck Animal Health a construit un portofoliu solid de vaccinuri pentru toate speciile de animale”, a declarat Rick DeLuca, președinte, Merck Animal Health. „Combinarea cercetării și dezvoltării și a portofoliului de produse de la Harrisvaccines cu capacitățile noastre puternice și cu acoperirea globală ne va permite să abordăm și mai multe boli devastatoare care afectează animalele de producție și să ne consolidăm angajamentul față de știința pentru animale mai sănătoase.”

Harrisvaccines oferă o tehnologie inovatoare și un portofoliu important de vaccinuri, cu accent pe animalele de producție, un segment din ce în ce mai important pe măsură ce cererea de proteine din partea consumatorilor continuă să crească la nivel mondial. Compania dispune de o tehnologie unică de particule de ARN, care reprezintă un progres în dezvoltarea de vaccinuri. De asemenea, dispune de o platformă de producție extrem de versatilă, capabilă să vizeze o gamă largă de viruși și bacterii. Agenții patogeni sunt colectați de la o fermă, iar genele specifice sunt secvențiate și inserate în particule de ARN, realizând vaccinuri sigure și puternice, capabile să ofere protecție specifică pentru fiecare turmă.

Acest sistem de pionierat se adaptează rapid la noile provocări legate de boli și a avut un rol esențial în producerea primului vaccin autorizat condiționat pentru a ajuta la controlul virusului diareei epidemice porcine (PEDv), un virus mortal care a ucis peste opt milioane de purcei de când a apărut brusc în SUA în 2013.

Citiți din nou ultimul paragraf. Încet.

Cu ceva timp înainte de 2015, USDA a emis o licență condiționată pentru un vaccin cu ARNm destinat utilizării la porci pentru virusul diareei epidemice porcine (PEDv), informații despre acest produs pot fi găsite pe drugs.com.

Practic, în jurul anului 2014 sau 2015 a fost emis ceva asemănător cu o autorizație de utilizare de urgență. La fel ca și în cazul vaccinului mRNA COVID-19, nu a fost acordată o autorizație completă, dar autorizația condiționată rămâne în vigoare. Este aceasta o strategie pentru a ocoli procesul de licențiere și/sau autorizare a vaccinurilor de către USDA?

În concluzie:

La fel ca în cazul dezvoltării vaccinului veterinar cu ARNm de către BioNtech, dezvoltarea de către Merck a unui vaccin cu ARNm a început cu ani în urmă. Pentru Merck, este posibil să fi început în mod serios în 2015, odată cu achiziționarea Harris Vaccine.

Unele cercetări în curs de desfășurare:

IOWA STATE UNIVERSITY (pagina de rezumat a grantului)

Rezumat non-tehnic

Virusul sincițial respirator al bovinelor (RSV) este un agent patogen viral important al vacilor tinere, care este o componentă cheie a complexului de boli respiratorii și care duce adesea la pneumonie bacteriană secundară. Prefuzia F s-a dovedit recent a fi extrem de eficientă în cazul vacilor cu RSV în condiții de barieră. Cu toate acestea, dificultatea generării de prefuzii F, precum și costul de producție al acesteia reprezintă un obstacol în calea adoptării în fermă. De asemenea, imunitatea la VSR tinde să se diminueze rapid și, având în vedere complicațiile legate de bovinele crescute în câmp sau în țarc și de factorii de stres și alte boli care circulă, este posibil ca un vaccin proteic să nu se dovedească foarte eficient în lumea reală. În acest caz, vom testa un nou sistem de vaccinare cu ARNm pe care l-am dezvoltat și care reduce substanțial prețul pentru animalele de producție și poate duce la transcripte mai stabile din punct de vedere termic, compatibile cu vaccinarea la fermă. Utilizarea unui sistem de livrare alternativ în locul nanoparticulelor lipidice va reduce, de asemenea, costurile vaccinului. Ne așteptăm să demonstrăm eficacitatea platformei de vaccinare folosind la început șoareci, ca dovadă de principiu, înainte de a trece la un sistem de vaccinare și provocare a vacilor în anul 2. Obiectivul nostru general este de a testa un nou sistem ARNm pentru a induce protecție imunologică împotriva infecției cu RSV la bovine. Avem ipoteza că o prefuzie de ARNm F administrată continuu prin implantarea vaccinului va duce la o imunitate celulară și anticorpală prelungită și robustă. Aici, vom optimiza în continuare vaccinul nostru și apoi vom testa potențialele corelații ale protecției pentru a le examina la vacile care vor fi provocate în cele din urmă.

Cercetările în domeniul vaccinurilor pentru animale cu vaccin cu ARNm în Noua Zeelandă și Australia continuă cu aprobarea guvernamentală rapidă.

Guvernul NSW a mai făcut un pas în direcția accelerării procedurii de testare a primelor vaccinuri cu ARNm din lume împotriva febrei aftoase și a bolii cutanate cu lumpy skin, încheind un acord cu compania americană de biotehnologie Tiba Biotech.

În cele din urmă, mințile curioase vor să știe… ce pune la cale Pfizer?

Pfizer pentru sănătatea animalelor poartă numele de Zoetis.

În mod clar, Zoetis nu face cunoscute publicului etapele de dezvoltare a vaccinurilor pentru animale. Căutările pe internet nu dezvăluie prea multe în interiorul funcționării Zoetis, în ceea ce privește vaccinurile cu ARNm. Cu toate acestea, putem presupune cu siguranță că dezvoltarea de vaccinuri cu ARNm și de produse terapeutice pentru „sănătatea animalelor” este în curs de desfășurare – așa că rămâneți pe fază.

 

În cele din urmă, există vaccinuri cu ARNm pentru COVID-19 pentru animalele sălbatice care au fost dezvoltate și autorizate pentru distribuție de către USDA.

The Wildlife Society, 18 februarie 2021

După ce au descoperit că specii similare pot fi infectate, cercetătorii au început rapid să mărească protocoalele de siguranță la grădinile zoologice și la Centrul Național de Conservare a Dihorului cu Picioare Negre al Serviciului de Pescuit și Faună Sălbatică al SUA din Colorado, principala sursă a programului de reproducere în captivitate și de eliberare a speciei pe cale de dispariție la nivel federal.

„Au făcut o treabă magnifică pentru a păstra aceste animale în siguranță”, a declarat Tonie Rocke, cercetător la Centrul Național de Sănătate a Faunei Sălbatice al USGS, care lucrează cu dihori.

Dar cercetătorii de la U.S. Geological Survey care studiază, de asemenea, dihori cu picioare negre au aflat despre studii recente pe șoareci și hamsteri, care demonstrează siguranța și eficacitatea vaccinării împotriva COVID-19 folosind proteina virală purificată. Aceștia au decis să încerce ceva similar pe o mână de dihori în lunile mai și iunie ale anului trecut.

Vaccinul utilizat la dihor este diferit – este o versiune simplificată a vaccinurilor Moderna sau Pfizer utilizate acum pentru oameni – și se bazează pe o proteină similară, a declarat Rocke.

Sub autoritatea USFWS, oamenii de știință au putut testa soluția pe o mână de dihori, într-un proces mult mai rapid decât aprobările extinse necesare pentru vaccinarea comercială pentru oameni, cum ar fi inoculările Pfizer sau Moderna.

Dihorii izolați care au primit această vaccinare experimentală au produs anticorpi împotriva coronavirusului.

Din păcate, nu am putut găsi nicio actualizare a acestui program și nici dacă a fost extins la alte populații de animale sălbatice.

Din nou, pentru acest vaccin experimental a fost emis ceva asemănător unei autorizații de utilizare de urgență. La fel ca în cazul vaccinului COVID-19 cu ARNm și al vaccinului porcin cu ARN de mai sus, nu s-a acordat o autorizație completă, dar se pare că autorizația condiționată rămâne în vigoare. Ridic din nou întrebarea: este aceasta o strategie a USDA și/sau a corporațiilor pentru a ocoli procesul de licențiere și/sau autorizare a vaccinurilor de către USDA?

Problema este, bineînțeles, că nu există niciun mecanism pentru „dreptul de a ști” în ceea ce privește dezvoltarea de vaccinuri pentru sănătatea animală.

În 2020 au apărut știri conform cărora se dezvoltau vaccinuri cu ARNm pentru COVID/SARS-CoV-2 pentru administrarea la animale de fermă și animale de companie. Cu toate acestea, lipsa de actualizări sugerează că aceste planuri ar fi putut fi abandonate odată cu noile variante mai puțin virulente.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *