man Model National Știri

Regimul de la Kiev a închis Lavra Pecerska. Mitropolitul Pavel, dat în urmărire. FOTO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Sediul Lavrei Pecerska din Kiev a fost închis, după ce mitropolitul Pavel (Lebed) a fost dat în urmărire, informează Gazeta.ru

Se menționează că forțele de ordine au împiedicat accesul credincioșilor.

Potrivit Bisericii Ortodoxe Ucrainene, mitropolitul Pavel este suspectat de incitare la dezbinare interreligioasă (articolul 161 din Codul Penal ucrainean), și anume din cauza declarațiilor împotriva Bisericii Ortodoxe schismatice din Ucraina și a Patriarhiei de Constantinopol.

În prezent, se efectuează percheziții în casa mitropolitului Lavrei.

Situația din jurul Lavrei Pecerska din Kiev a escaladat după ce Ministerul ucrainean al Culturii a notificat Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică cu privire la rezilierea unilaterală a contractului de închiriere a mănăstirii, iar călugărilor li s-a cerut să părăsească Lavra pe 29 martie. Ministrul Culturii, Oleksandr Tkașenko, a declarat că călugării pot rămâne în mănăstire cu condiția să se transfere la Biserica Ortodoxă Ucraineană schismatică.

 

FOTO (cu o zi înainte de închiderea Lavrei): 

 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *