man Model National Știri

Întâlnire trilaterală la București: Olaf Scholz, Maia Sandu și Klaus Iohannis, discuții despre războiul din Ucraina și sprijinul pentru R. Moldova

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Cancelarul german Olaf Scholz efectuează o vizită România, în prima sa călătorie în țara noastră de la preluarea conducerii guvernului de la Berlin.

Olaf Scholz se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, luni, 3 aprilie, la București. Totodată, la București, va sosi și Maia Sandu, informează Antena3.
Comunicatul Administrației Prezidențiale, AICI!

Pe agenda discuției se vor afla chestiuni bilaterale, precum și teme vizând politica europeană, securitatea și energia.

Scholz și Iohannis vor susține o conferință de presă comună.

Ulterior, Scholz se va întâlni cu premierul Nicolae Ionel Ciucă.

În capitala României, cancelarul Scholz și președintele Iohannis vor avea cu Sandu o discuție comună referitoare la susținerea acordată, în continuare, Republicii Moldova, pe fondul războiului hibrid și al amenințărilor de la Moscova.

Pe agenda vizitei cancelarului german se mai află o discuție cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și o întâlnire cu reprezentanți ai minorității germane din România.

„Prin această vizită, transmitem, împreună cu partenerii noștri români,un semnal important al unității Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuțiile se vor axa pe sprijinul și solidaritatea cu Ucraina și cu Republica Moldova”, a confirmat ambasadorul german la București, Peer Gebauer.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *