Biserica man Model National

Mărturisirea unui faimos YouTuber american: ”Cum L-am descoperit pe Dumnezeu și credința adevărată” în pandemie – ”Prezența răului și a lui satana, din care izvorăște răul, nu a fost niciodata mai evidentă ca astăzi”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Jonathan Patrick Sears, cunoscut online ca AwakenWithJP, este YouTuber și comedian conservator american. Este cunoscut pentru videoclipurile sale satirice de pe YouTube în care și-a exprimat poziția împotriva tiraniei Covid, a impunerii vaccinării și a purtării forțate a măștilor. Într-un video postat recent, Sears face o mărturisire emoționantă despre transformarea prin care a trecut în timpul celor trei ani de plandemie: el povestește cum L-a cunoscut pe Dumnezeu și a ajuns treptat să adere la valorile tradiționale creștine și să îmbrățișeze credința creștină. Modul cum vorbește despre cum ar trebui să fie viața unui creștin în lumea de astăzi va merge, cu siguranță, la inima cititorilor noștri.

Oferim mai jos cele mai importante fragmente din prezentarea lui, pe care le-am tradus pentru cititorii Active News:

Nu am crezut în acea putere a rugăciunii, în care oamenii cer direct ajutorul lui Dumnezeu și apoi primesc acel ajutor de la El. 

Ce m-a făcut să mă schimb? În ultimii trei ani am observat că devin, întâmplător, tot mai creștin, fără a încerca în mod intenționat să devin astfel și acest lucru l-am observat și în cazul altor oameni.

De ce încep oamenii să devină tot mai creștini, fără a depune un efort intenționat în acest sens?

Prezența răului și a lui satana, din care izvorăște răul, nu a fost niciodata mai evidentă ca astăzi. Răul nu se mai ascunde. Vine către noi prin autoritarism, mișcări, persoane, grupuri, companii, guverne, încercând să ne invadeze mințile și să ne suprime liberul arbitru cu care Dumnezeu ne-a înzestrat. Cred că se întâmplă o polarizare naturală. Dacă nu ești cineva care dorește să propage răul, atunci, când ești în prezența răului, tinzi să te îndrepți în direcția opusă, fără să o faci neapărat în mod conștient – direcția lui Dumnezeu, opusul răului.

Are loc o încercare de a instaura comunismul în întreaga lume, cu siguranță și în Statele Unite. Există un motiv puternic pentru care comunismul are drept obiectiv numărul unu să separe omul de Dumnezeu – prin interzicerea religiei, sau, azi, prin descurajarea sau discreditarea credinței creștine. Ei nu vor ca oamenii să creadă într-o putere cu adevărat mai înaltă. Dacă îi fac pe oameni să nu mai creadă în Dumnezeu, să nu se mai raporteze la El și la învățăturile Lui, comuniștii devin „înalta putere”. 

Oamenii cu credință în Dumnezeu nu mai sunt controlabili

Desigur, ei nu sunt un „bun înlocuitor” al lui Dumnezeu, ci ei sunt oameni care vor să ne controleze – și chiar în asta constă răul: când cineva încearcă să te controleze, într-un mod care nu este în interesul și spre binele tău. Însă oamenii care au credință în Dumnezeu, într-o putere mai înaltă decât cea din această lume, nu mai sunt controlabili, nu mai depind de și nu mai sunt obedienți puterii deținute de acești comuniști.

Prin urmare, oamenii cu credință în Dumnezeu nu mai sunt controlabili; toată instigarea la panică, frica de moarte, frica de „schimbările climatice”, de covid etc. – pot fi depășite prin credința în Dumnezeu, în viața veșnică. Astfel, nu te mai temi realmente de moarte așa cum se tem cei care nu cred în Dumnezeu. Declarația libertății: „mai bine să mori rămânând în picioare, decât să trăiești stând în genunchi” – este un principiu în funcție de care trăiesc oamenii credincioși.

De aceea comuniștii, globaliștii, cei care vor să ne controleze fac în mod intenționat eforturi să ne separe de Dumnezeu. Deoarece calea lui Dumnezeu este libertatea. Răul constrânge, Dumnezeu eliberează. Dumnezeu ne oferă liber arbitru, care este expresia libertății noastre.

Putem vedea cum autoritarii tiranici încearcă să separe populațiile de credința lor în Dumnezeu. Acum 50 de ani, 98% dintre americani credeau în Dumnezeu. Acum, statistic, doar 81% dintre americani cred în Dumnezeu. Din perspectivă politică, doar 64% dintre susținătorii democraților cred în Dumnezeu, față de 92% în cazul republicanilor.

Eforturile de a rupe omul de Dumnezeu se reflectă în multe forme de propagandă – de exemplu, ideologia gender, prin care li se induce oamenilor ideea că Dumnezeu a făcut greșeli. 

Iată ce cred acum: mă raportez la valorile creștine tradiționale cu mult respect și reverență și le integrez și mai mult în viața mea. Pentru mine ele au mai mult sens acum decât înainte. Valorile creștine precum credința în Dumnezeu, prioritatea familiei, precum și puterea rugăciunii – fiindcă cred că ea poate aduce schimbarea, Îl aduce pe Dumnezeu într-un loc unde este nevoie de prezența Lui, într-un loc care a fost infestat de rău și unde este tot mai puțin oxigen al credinței. De aceea avem nevoie de mai multă rugăciune.

Imaginează-ți că ești într-un submarin și dispui de o doză limitată de oxigen. Dacă oxigenul începe să se epuizeze, ești la ananghie. Așa arată lumea de astăzi. Ca și cum am fi într-un submarin, în care am avea nevoie de oxigen pompat printr-o țeavă care urcă la suprafața apei. Cred că rugăciunea funcționează în mod similar. 

Fie că e vorba de [tirania pe care vrea să o instaureze] Forumul Economic Mondial, de prizonierii politici de la evenimentul 6 ianuarie, de copiii din școlile publice sau de diferite situații individuale dificile, avem nevoie de Dumnezeu, avem nevoie de susținerea și binecuvântarea Lui – cum le vom obține? Rugăciunea devine „țeava” prin care curge oxigenul lui Dumnezeu către noi. 

Avem liber arbitru, ceea ce înseamnă că Dumnezeu ne iubește suficient de mult încât să ne permită chiar să funcționăm separați de El, dacă așa alegem. Sau Îl putem aduce pe Dumnezeu în situațiile noastre. Când ne rugăm, deschidem o conductă conectată direct la Dumnezeu și Îl aducem în spațiul unde ne rugăm, aducem oxigenul unde este nevoie de el.

Cred că suntem într-un moment al războiului spiritual – conflicte între diferite națiuni, diviziuni peste tot – cred că acestea sunt simptome ale ceea ce se întâmplă la un nivel metafizic. În acest război sunt sufletele noastre, copiii noștri. O parte vrea să ne controleze, cealaltă parte vrea să ne elibereze. Cred ca ceea ce facem în fiecare zi, acțiunile noastre, gândurile noastre sunt hotărâtoare pentru care parte ne situăm în războiul spiritual. 

Când spuneam înainte că sunt „spiritual, dar nu religios”, aveam tendința să mă rușinez să folosesc cuvântul „Dumnezeu” și spuneam, în schimb, „univers”, „atotștiutorul” și alte diferite nume. Acum mă bucur să mărturisesc că nu îmi mai e deloc rușine să spun „Dumnezeu”, ba, mai mult, simt bucurie să spun „Dumnezeu”. 

Mă uitam la toate scandalurile care s-au declanșat în numele religiei, atât de multe războaie au fost duse, bazate pe religie, precum și scandaluri legate de Biserică, scandaluri legate de abuzuri sexuale în Biserica Catolică, astfel că aveam tedința să arunc și pruncul odată cu apa din copaie. Acum am o privire mult mai matură, când cred că răul se infiltrează oriunde poate. Diavolul poate să apară ca înger de lumină. Prin urmare, dacă Diavolul vrea să controleze oamenii, atunci o modalitate eficientă prin care poate face asta este să caute [să prindă în capcana lui] oameni tocmai acolo unde ei îl caută pe Dumnezeu. 

Prin urmare, consider că avem nevoie de discernământ și atunci când cineva doar pretinde că este „al lui Dumnezeu”, dar slujește, de fapt, celui rău. 

Iată patru lucruri prin care cred că putem să Îl aducem pe Dumnezeu mai mult în lume:

1. Să avem credință în Dumnezeu, într-un mod ferm. Dumnezeu are un plan cu noi, ne ocrotește, iar menirea noastră este să ne punem în slujba acestui plan cât de bine putem.

2. Să ascultăm de Dumnezeu. De exemplu, eu am permanent în minte mult zgomot – propriile mele gânduri, egoul meu și, desigur, și zgomotul lumii exterioare. Astfel, pentru a putea fi călăuziți de Dumnezeu, cred că trebuie să devenim foarte buni ascultători: care este calea mea rânduită pentru mine de Dumnezeu? Cum mă încurajează Dumnezeu? Ce pas sunt îndrumat să urmez în această situație dificilă? Trebuie să învățăm să ascultăm. Dar pentru aceasta consider că este esențial să ne calmăm mintea ca să putem asculta vocea lui Dumnezeu.

3. Rugăciunea. Să ne rugăm des, să ne gândim la oamenii care sunt în nevoie și să ne rugăm pentru ei. Rugați-vă și pentru voi, pentru familiile voastre, pentru circumstanțele în care sunteți, pentru alți oameni, pentru lumea în ansamblu. De asemenea, când ne uităm la autoritarii pe care îi considerăm conduși de rău – Klaus Schwab, George Soros, Bill Gates etc. – ce ar fi să începem să ne rugăm și pentru ei? Cu siguranță, nu pentru ca agenda lor să aibă succes, ci pentru ei ca indivizi. Fiindcă îi privesc și văd în ei oameni fără Dumnezeu, conduși doar de propriul lor ego și cred că răul le controlează egoul. Prin urmare, aceștia sunt oameni care au nevoie să ne rugăm pentru ei, mai mult decât oricare alții, ca să fie salvați. Dacă reușim să Îl aducem pe Dumnezeu în viețile lor, nu doar că îi salvăm, dar ne salvăm și pe noi.

4. Să facem tot ce ne stă în putință să ducem o viață de slujire – să slujim planului lui Dumnezeu, învățăturilor Lui și, de asemenea, să ne uităm la dorințele și înclinațiile noastre egoiste și să fim dispuși să renunțăm la ele pentru a putea sluji lui Dumnezeu și a fi împreună unii cu ceilalți, a trăi în armonie și comuniune. A renunța să ne dedicăm viața propriului ego, fiindcă asta înseamnă narcisism și acest lucru nu ne face cu adevărat fericiți. Cred că adevărata fericire [și împlinire ca oameni] și adevăratul sens al vieții înseamnă să fim în slujba unui bine mai mare, să contribuim la binele altor oameni.

Pentru asta, să ne gândim la trei lucruri: gândurile, cuvintele și acțiunile noastre și la modul cum se aliniază ele cu îndrumările lui Dumnezeu. 

Prin urmare, avem credință, ascultăm de Dumnezeu, ne rugăm, dar să trecem și la acțiune – prin cuvintele noastre, gândurile noastre și prin faptele noastre. Asta ne transformă într-o persoană tridimensională care face tot posibilul să împlinească voia lui Dumnezeu, prin slujire. Cred că lumea are foarte mare nevoie de acest lucru. Să fim mai buni în fiecare zi. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *