man Model National Știri

NFL, NBA, MLB, MLS, NHL, NCAA vor lansa „Coaliția sportivă Smart Heart” care va preveni stopurile cardiace subite în rândul liceenilor

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

După ce au ignorat timp de trei ani creșterea alarmantă a numărului de decese cauzate de atacuri de cord în rândul copiilor și adulților, mass-media și guvernul au început în cele din urmă să se ocupe de acest subiect. Cu toate acestea, ei sunt prea orbi pentru a vedea cauza acestor incidente, transmite TheGatewayPundit. 

Coaliția „Heart Smart Sports Coalition”, o coaliție între marile ligi sportive ale națiunii și instituțiile de apărare a drepturilor medicale, a organizat conferința de presă cu lansarea oficială pe 27 martie 2023. Scopul coaliției este ca toate cele 50 de state să implementeze politici bazate pe dovezi științifice care să reducă numărul de decese în rândul elevilor de liceu cauzate de stop cardiac subit (SCA).

Asociația Americană a Inimii, Crucea Roșie Americană, Institutul Korey Stringer, Asociația Națională a Antrenorilor Sportivi și Fundația Chasing M’s a lui Damar Hamlin sunt, de asemenea, de partea noastră.

„Liga Națională de Fotbal a anunțat astăzi lansarea The Smart Heart Sports Coalition, o colaborare între NFL, NBA, MLB, MLS, NHL, NCAA, Asociația Americană a Inimii, Crucea Roșie Americană, Institutul Korey Stringer, Asociația Națională a Antrenorilor și Fundația Chasing M’s a lui Damar Hamlin. Coaliția Smart Heart Sports Coalition militează pentru ca toate cele 50 de state să adopte politici bazate pe dovezi care să prevină consecințele fatale ale stopului cardiac subit (SCA) în rândul elevilor de liceu”, potrivit comunicatului de presă.

„O conversație în jurul sănătății și siguranței la NFL și în acest sezon trecut trebuie să înceapă cu o conversație în jurul lui Damar Hamlin și a muncii eroice care a fost făcută de către profesioniștii din domeniul medical, antrenori și medici. Nu este un accident faptul că acei oameni au fost acolo – exersați, instruiți cu echipamentul potrivit și procesul potrivit pentru a asigura cel mai bun rezultat posibil într-o situație cu adevărat dificilă. Și pentru asta, NFL este recunoscătoare”, a declarat Jeff Miller în timpul conferinței de presă de la startul meciului.

„În fiecare an, în această țară, există până la 23.000 de stopuri cardiace bruște în rândul tinerilor cu vârste de 18 ani și mai mici. Patruzeci la sută dintre acestea se întâmplă atunci când copiii participă la activități sportive. Și, cu toate acestea, nu există multe politici în vigoare în școlile din întreaga țară pentru a avea elementele de bază pe care suntem capabili să le avem la NFL pentru a preveni ceea ce altfel sunt tragedii care pot fi prevenite”, a adăugat el.

Coaliția militează pentru implementarea a trei politici de bune practici pentru a preveni decesele cauzate de stopul cardiac subit:

  • Planuri de acțiune în caz de urgență (EAP) pentru fiecare loc de desfășurare a activităților sportive din licee, care sunt distribuite pe scară largă, afișate, repetate și actualizate anual;
  • Defibrilatoare externe automate (DEA) clar marcate în fiecare locație sportivă sau la 1-3 minute de fiecare locație unde se desfășoară antrenamente sau competiții de liceu; 
  • Educație privind resuscitarea cardio-respiratorie și DEA pentru antrenori.

În prezent, doar șapte state au implementat toate cele trei politici de bune practici; 12 state nu au implementat niciuna. SCA este o urgență care pune viața în pericol și care poate deveni rapid fatală dacă nu se iau imediat măsurile adecvate. Până la 23.000 de persoane cu vârsta sub 18 ani suferă anual de SCA (în afara spitalului). Este principala cauză de deces în cazul studenților sportivi. SCA legate de sport au reprezentat aproape 40% din SCA în rândul persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Dacă sunt puse în aplicare în toate cele 50 de state, aceste strategii simple și eficiente din punct de vedere al costurilor pot preveni decesele cauzate de SCA.

Pentru a marca începutul acestui efort, Coaliția Smart Heart Sports a trimis astăzi scrisori guvernatorilor din 43 de state în care sunt necesare politici suplimentare, fie prin legislație, fie prin reglementări. Coaliția va continua cu un efort proactiv, coordonat și susținut pentru a încuraja factorii de decizie și părțile interesate din întreaga țară să adopte aceste politici în următorii trei ani.

Ca parte a acestei campanii, Fundația NFL s-a angajat să acorde granturi în valoare de peste 1 milion de dolari pentru a sprijini educația în materie de resuscitare cardio-respiratorie și accesul la DEA la nivel național. Fundația NFL va pune la dispoziția fiecărui club NFL 20.000 de dolari sub formă de granturi pentru a promova educația și formarea în domeniul RCP. Cluburile NFL pot valorifica aceste subvenții pentru a se asocia cu organizații non-profit publice sau private pentru a sprijini educația în domeniul RCP acolo unde este necesar, inclusiv, de exemplu, în rândul programelor pentru tineri și studenți atleți, în școlile primare și secundare și în rândul populației generale. Subvențiile cluburilor din cadrul NFL Foundation vor sprijini, de asemenea, liceele – în special cele din comunitățile cu dificultăți financiare – în achiziționarea și întreținerea DEA. Cu această finanțare orientată, cluburile pot ajuta statele să atingă obiectivul de a face ca DEA să fie disponibile în fiecare cadru sportiv din școlile secundare.

În plus față de subvențiile acordate cluburilor, Fundația NFL va lucra alături de American Heart Association și American Red Cross pentru a promova și consolida un efort la nivel național pentru a crește gradul de conștientizare și a preveni decesele cauzate de stopul cardiac, inclusiv prin educația practică privind resuscitarea cardio-respiratorie. Această colaborare va asigura faptul că educația privind resuscitarea cardio-respiratorie și accesul la DEA rămân o prioritate în școlile și comunitățile din întreaga țară, chiar și dincolo de limitele cluburilor.

„Scopul simplu al acestui efort este de a salva vieți. Aceste politici de bun simț sunt pași simpli și dovediți care sunt esențiali pentru siguranța elevilor sportivi”, a declarat Jeff Miller, vicepreședinte executiv al NFL pentru comunicare, afaceri publice și politici. „Școlile din fiecare stat ar trebui să dispună de politici pentru a aplica eficient resuscitarea cardio-respiratorie, să aibă acces imediat la un DEA și să știe ce trebuie să facă în caz de urgență. Elevii sportivi merită acest lucru”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *