Externe man Model National

Cutremurul cu magnitudinea 6.5 – 7 pe scara Richter din largul coastelor Ecuadorului a făcut victime în țară

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Un seism cu magnitudinea 6,5 – 7 s-a produs sâmbătă, 18 martie, în largul coastelor Ecuadorului, la o adâncime de 44 de kilometri (29,12 kilometri de Balao, în provincia Guayas), a transmis Institutul de Geofizică al Școlii Politehnice Naționale din Quito citat de RTV.

Seismul din Ecuador a survenit la ora locală 12.11 (17.11 GMT) și a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter, potrivit Institutului de geofizică de la Quito, citat de EFE, care a comunicat inițial că nu există informații privind producerea de victime sau pagube materiale.

Ulterior, în orașul Cuenca a fost raportată prăbușirea unei clădiri, care a căzut peste un vehicul în care se aflau trei persoane. Froilán Salinas, directorul Consiliului local de Securitate, a confirmat că o persoană a murit.

Ultimele informații susțin că deja sunt înregistrate patru victime.

În Guayaquil, oamenii care se aflau în centrele comerciale au ieșit în stradă. Mai multe cartiere ale orașului au rămas fără electricitate după puternicul seism, relatează El Universo. Cutremurul a fot resimțit puternic în provinciile El Oro și Los Ríos, mai puțin în capitala Quito, transmite sursa citată.

Au fost raportate crăpături și la Muzeul Pumapungo, Casa de Chaguarchimbana și Casa Márquez.

Cutremurul a fost resimțit atât în sudul Ecuadorului, cât și în nordul statului Peru și a fost urmat de un altul cu magnitudinea 4,8.

Centrul SUA de avertizare în caz de tsunami a indicat că nu există amenințare de tsunami.

VIDEO:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *