man Model National Știri

Președintele Ugandei critică națiunile occidentale pentru „impunerea” agendei LGBT în țara sa: Nu vom permite ca tradițiile noastre să fie mutilate de culturi care ne sunt străine

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele Ugandei- foto sus- a ripostat joi împotriva promovării globale a agendei LGBT de către națiunile occidentale, afirmând că Occidentul „ar trebui să înceteze să mai irosească timpul umanității impunându-ne practicile lor sociale”, transmite LifeSiteNews.

Președintele ugandez Yoweri Museveni a făcut aceste remarci în timpul unui discurs în fața parlamentului, în care s-a îndepărtat de la punctele de discuție așteptate pentru a aborda imperialismul cultural al Occidentului care promovează doctrinele LGBT.

„Țările occidentale ar trebui să înceteze să mai irosească timpul umanității prin impunerea practicilor lor sociale asupra noastră”, a declarat președintele Museveni. „Sexul este confidențial, așa că de ce ar trebui ca publicul să știe dacă ești homosexual sau nu dacă nu te pronunți?” Observând că „homosexualii” comit abateri de la normalitate”, Museveni a părut să ceară mai multe cercetări pentru a afla dacă homosexualitatea provine din „natură sau prin educație”. Între timp, el a invitat cu insistență Occidentul să își vadă de treaba sa în ceea ce privește modul în care Uganda tratează această problemă.

În Europa, oamenii se căsătoresc cu verișoarele lor, dar în Uganda și în alte părți ale Africii, este tabu să te căsătorești cu verișoara ta, așa că ar trebui să le impunem sancțiuni? Aceasta nu este problema noastră”, a declarat el. Acțiunile homosexuale sunt interzise de lege în Uganda, în temeiul unei secțiuni rar aplicate din codul penal al țării. La sfârșitul lunii trecute, un deputat a introdus o nouă versiune a unui proiect de lege „anti-homosexualitate”, modelat după o lege similară din 2014, care a fost anulată în instanță. 

Dacă va fi aprobată, măsura ar face ca legea să interzică nu numai implicarea în acțiuni homosexuale, ci chiar și identificarea „ca lesbiană, homosexual, transsexual, sau orice altă identitate sexuală sau de gen care este contrară categoriilor binare de bărbat și femeie”.

Între timp, comentariile președintelui Museveni reflectă remarci similare făcute de membrii conservatori ai parlamentului kenyan la sfârșitul lunii trecute, ca răspuns la o decizie a Curții Supreme din țara lor de a autoriza înființarea de grupuri LGBT, în ciuda faptului că relațiile homosexuale sunt împotriva legii în Kenya.

Reacționând la această hotărâre, liderul Camerei kenyene, Kimani Ichung’wah, a susținut că națiunea sa nu va „permite ca culturile noastre să fie mutilate de culturi care ne sunt… străine”, a relatat anterior LifeSiteNews. Făcându-și ecoul preocupărilor lui Ichung’wah, parlamentarul nominalizat Jackson Kosgey a ținut să atace voalat culturile occidentale care promovează activ agenda LGBT în întreaga lume, susținând că „nu ne poate dicta o civilizație aflată la cel mai scăzut nivel din istorie.”

Reacția liderilor africani vine în contextul în care guvernul american și Uniunea Europeană au încurajat în mod deschis răspândirea ideologiei LGBT în întreaga lume, chiar și în timp ce se străduiesc să onoreze diversele culturi. În 2021, președintele american Joe Biden, un catolic declarat, a declarat că politica SUA este „să conducă prin puterea exemplului nostru cauza promovării drepturilor omului pentru persoanele LGBTQ+ din întreaga lume”.

La sfârșitul anului trecut, Biroul pentru Democrație, Drepturile Omului și Probleme de Muncă (DRL) din cadrul Departamentului de Stat al SUA a anunțat un program de granturi în valoare de 1,5 milioane de dolari pentru finanțarea grupurilor LGBT din întreaga lume.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *