man Model National Știri

FRANȚA: Proteste violente pe străzi, după gestul sfidător al Guvernului: Acesta își asumă răspunderea pentru adoptarea reformei pensiilor. VIDEO

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Prim-ministrul francez Elisabeth Borne a folosit o procedură specială pentru a împinge joi proiectul de lege privind reforma pensiilor, în Adunarea Națională, fără a fi supus la vot, în mijlocul strigătelor parlamentarilor de stânga care au afișat pancarte împotriva reformei, potrivit Reuters. 

Măsura, folosind așa-numitul articol 49:3- angajarea răspunderii Guvernului- din Constituție, va asigura adoptarea proiectului de lege care mărește vârsta de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani, după săptămâni de proteste și dezbateri zbuciumate. Dar arată, de asemenea, că președintele Emmanuel Macron și guvernul său nu au reușit să strângă o majoritate suficientă în parlament.

Borne a fost întâmpinată cu huiduieli la sosirea în Adunarea Națională, camera inferioară a parlamentului, pentru a anunța joi procedura specială.

Sesiunea a fost suspendată timp de două minute după ce parlamentarii de stânga care au cântat imnul național au împiedicat-o pe Borne să vorbească. Unii au ținut pancarte pe care scria „Nu la 64 de ani”.

„Manifestații de amploare izbucnesc în apropierea Adunării Naționale și a Place de la Concorde în urma folosirii 49.3. Jandarmii sunt copleșiți” se arată într-o postare pe Twitter: 

 „Orașul Rennes total paralizat de multiple blocaje. Mai mult de 45 de kilometri- blocați- de protestatari”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *