man Model National Știri

PREMIERĂ. Germania promite ajutor persoanelor afectate de vaccinul anticovid

Ministrul federal al Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, a promis ajutor pentru persoanele cu leziuni pe termen lung din cauza unei infecții Covid19 sau a vaccinării. Ministerul va pune la punct un program în care vor fi examinate consecințele „Long Covid” (Covid lung) și „Post Vac” (daunele vaccinării) și va fi îmbunătățită îngrijirea celor afectați, a spus politicianul SPD duminică seară la postul ZDF, scrie Berliner Zeitung, citat de mariustucă.

„Acesta este un program pe care vreau să-l lansez cât mai curând posibil. Sunem în negocieri bugetare pentru acești bani. Vrem, de asemenea, conectarea în rețea a experților în acest domeniu, astfel încât probabilitatea unei terapii bune să crească”, a spus Lauterbach.

Lauterbach a spus că consecințele pe termen lung ale vaccinării anti-Covid19 ar trebui recunoscute mai repede. 

Pe baza contractelor UE cu producătorii de vaccinuri, statul este răspunzător pentru daunele aduse vaccinului, a subliniat Lauterbach. Este totuși „valoros” dacă participă companii. „Pentru că profiturile au fost exorbitante. Și deci acesta ar fi de fapt mai mult decât un gest bun, dar ne-am putea aștepta.”

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *