man Model National Știri

Domeniul oncologic, acaparat de Pfizer: Gigantul farmaceutic a preluat compania de biotehnologie Seagen pentru 43 de miliarde de dolari

Gigantul farmaceutic american Pfizer a anunțat luni că a ajuns la un acord pentru achiziționarea firmei de biotehnologie Seagen, specializată în tratamente inovatoare împotriva cancerului, pentru 43 de miliarde de dolari, potrivit agenției de presă France24.

Pfizer oferă 229 de dolari pe acțiune în numerar, iar companiile se așteaptă să finalizeze tranzacția în cursul acestui an sau la începutul anului 2024, au precizat într-un comunicat.

„Pfizer își desfășoară resursele financiare pentru a avansa în lupta împotriva cancerului”, a declarat directorul general al Pfizer, Albert Bourla.

„Oncologia continuă să fie cel mai mare motor de creștere în medicina globală, iar această achiziție va consolida poziția Pfizer în acest spațiu important”, a adăugat Bourla.

Seagen – lider în cercetarea, dezvoltarea și comercializarea tratamentelor împotriva cancerului – este în creștere, cu o creștere de 12% a veniturilor prognozate pentru acest an, până la 2,2 miliarde de dolari.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *