man Model National Știri

Republicanii au introdus un proiect de lege pentru interzicerea avortului. DeSantis anunță că va semna

Republicanii din Florida au introdus în sfârșit un proiect de lege pentru a interzice avortul la șase săptămâni de sarcină, informează LifeSite.
Proiectul de lege „interzice medicilor să efectueze sau să inducă cu bună știință o întrerupere de sarcină după ce vârsta gestațională a fătului este determinată ca fiind mai mare de 6 săptămâni, în loc de 15 săptămâni”, așa cum prevede legea actuală, cu excepția cazului în care o femeie prezintă dovezi că avortul este solicitat din cauza violului sau incestului. Violul și incestul ar continua să nu fie recunoscute ca motive valide pentru avort după 15 săptămâni.

Deși nu este specificat în textul proiectului de lege, șase săptămâni este aproximativ momentul în care bătăile inimii unui copil nenăscut pot fi detectate pentru prima dată.

Proiectul de lege alocă, de asemenea, până la 30 de milioane de dolari pentru a consolida serviciile de sprijin pentru părinți din Florida pentru o perioadă de până la un an după naștere și interzice avortorilor să folosească serviciile de tele-sănătate pentru a facilita avorturile chimice de la distanță.

DeSantis a afirmat anterior că va semna o lege care să interzică avortul la șase săptămâni de sarcină și și-a reiterat marți sprijinul, relatează Politico.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *