COVID man Model National

Articol de opinie din Newsweek: Răspunsul la COVID s-a bazat pe minciuni. Se cere prezentarea de scuze și efectuarea de investigații

Publicația Newsweek a postat un articol de opinie, scris de Scott Atlas, intitulat „Răspunsul Americii la COVID s-a bazat pe minciuni”, iar autorul cere prezentarea de „scuze” și efectuarea de „investigații”.
Deși articolul, semnalat de Igor Chudov, nu conține informații noi pentru cititorii noștri, faptul că este publicat într-un ziar major mainstream este o schimbare uriașă.

Aproape toți liderii Americii au retras treptat ordinele de vaccinare obligatorie, cerințele și regulile de închidere ca resctricții anti-COVID – chiar și în state precum California, care au impus cele mai stricte și de durată restricții asupra publicului. În același timp, mass-media a recunoscut treptat apariția continuă de studii care infirmă total presupusele justificări pentru aceste restricții. Această inversare evidentă este prezentată în mod fals ca fiind „noi informații” sau „noi dovezi”. Se recunoaște prea puțin că a fost vorba de o eroare. 

Nu am asistat la prezentarea de scuze publice pentru propagarea de informații false sau pentru denigrarea și discreditarea acelor experți în politici și a oamenilor de știință din domeniul medical, ca mine, care au prezentat în mod corect date și informații standard despre infecțiile virale și pandemii și despre noțiuni fundamentale de biologie.

Articolul, la care ar putea subscrie mulți alți sceptici COVID, continuă astfel:

Iată cele mai grave 10 falsuri – cunoscute de ani de zile ca fiind idei false, fiindcă nu s-a aflat asta recent sau nu s-a dovedit recent că sunt false – promovate de liderii americani din domeniul sănătății publice, de oficialii aleși și nealeși și de cadre universitare a căror credibilitate este acum compromisă:

1. Coronavirusul SARS-CoV-2 are o rată de mortalitate mult mai mare decât gripa cu câteva ordine de mărime. https://ro.wikipedia.org/wiki/Ordin_de_m%C4%83rime 

2. Toată lumea are un risc semnificativ de a muri din cauza acestui virus.

3. Nimeni nu dispune de nicio protecție imunologică [naturală], deoarece acest virus este complet nou.

4. Persoanele asimptomatice sunt factori majori de răspândire.

5. Închiderea — a școlilor și a afacerilor, închiderea oamenilor în casele lor, oprirea asistenței medicale non-COVID și interzicerea călătoriilor — va opri sau elimina virusul.

6. Măștile vor proteja pe toată lumea și vor opri răspândirea.

7. Se știe că virusul apare în mod natural, iar a susține faptul că își are originea într-un laborator este o teorie a conspirației.

8. Profesorii sunt expuși unui risc deosebit de mare.

9. Vaccinurile anti-COVID opresc răspândirea infecției.

10. Protecția imună vine doar dintr-un vaccin.

În articol, Scott Atlas cere efectuarea de investigații și prezentarea de scuze [de către cei care au propagat panica și informațiile false]. El recunoaște, de asemenea, că investigațiile vor fi probabil denaturate:

Însă pentru a ne asigura că un astfel de lucru nu se va mai întâmpla niciodată, liderii guvernamentali, oficialii de la putere și academicienii și consilierii influenți, aflați adesea în conflicte de interese, trebuie să fie trași la răspundere. Personal, rămân extrem de sceptic că orice anchetă sau comisie guvernamentală va putea fi desfășurată cu evitarea politizării. Indiferent de intenția lor, toate aceste anchete conduse de guvern vor fi cel puțin percepute ca fiind motivate politic, iar concluziile lor vor fi respinse categoric de multe persoane. Aceste investigații trebuie totuși să continue, fie și numai pentru a scoate la lumină adevărul, pentru a-i învăța pe copiii noștri că adevărul contează și pentru a ne aminti de lecția esențială afirmată de G.K. Chesterton potrivit căreia „Ceea ce este corect rămâne corect, chiar dacă nimeni nu face ceea ce este corect. Eroarea rămâne eroare, chiar dacă toată lumea este în eroare”.

Vom auzi oare scuze și vor fi efectuate anchete? (scuze și investigații adevărate, nu false.)

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *