man Model National Știri

Șeful Direcției Generale pentru Armament face anunțul: România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA

România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA, anunță șeful Direcței Generale pentru Armamente, într-un podcast, potrivit RTV. 

„Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile. De asemenea mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, dar și două tipuri de rachete pentru avioane F-16. În același timp este pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererea noastră de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams”, a declarat generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, invitat la podcastul „Observatorului militar”. 

De ce a fost ales tancul Abrams? „Foarte simplu. Pentru că Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, Abrams e cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor”, a spus oficialul MApN. 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *