man Model National Știri

România a mai pierdut un artist de muzică populară. A murit acordeonistul Costel de la Bolintin, supranumit Regele Horelor

Este doliu în lumea lăutarilor după ce unul dintre cei mai buni acordeoniști din România a murit. Era recunoscut și apreciat pentru atmosfera și show-urile pe care le făcea la fiecare petrecere, relatează Evz.

Este zi de doliu în lumea lăutarilor din România, deoarece în urmă cu puțin timp a murit Costel de la Bolintin, sau Nea Costel, așa cum îl cunoștea o țară întreagă. Era recunoscut pentru atmosfera și show-urile pe care le făcea la fiecare petrecere.

Artiști celebri de la noi, printre care Marian Mexicanu sau Viorica de la Clejani s-au arătat impresionați de moartea colegului lor de breaslă, Costel de la Bolintin, care încânta pe toată lumea cu talentul lui spectaculos la acordeon, dar și cu personalitatea sa.

Costel de la Bolintin, originar din Dâmbovița, este unul dintre cei mai cunoscuți acordeoniști care a abordat un repertoriu autentic de folclor și muzică lăutărească. Sunt cunoscute piesele: „Hora ca la Craiova”, „Hora de trei, lăutărească” sau „Breaza ca la Pandele”.

Toată lumea l-a considerat un om cinstit și, pentru că și-a petrecut toată viața cu acordeonul în mâini, a fost un model și mentor pentru mulți artiști cunoscuți de la noi.

Costel de la Bolintin era unul dintre cei mai căutați, apreciați și iubiți acordeoniști de la noi, fiind invitat la foarte multe evenimente private, botezuri sau nunți. Mai era numit și Regele Horelor Mari ale României.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *