man Model National Știri

Viktor Orban: Putin mi-a spus că problema lui o reprezintă bazele americane de rachete din Polonia și România

Ungaria este „târâtă în război”, dar conducerea ei este suficient de puternică să țină țara departe de conflict, a declarat premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat publicației elvețiene Weltwoche, citat joi de MTI, scrie AGERPRES, potrivit ȘtiripeSurse.

El a adăugat că liderii maghiari sunt suficient de puternici pentru a ține țara departe de conflict. El a subliniat că Ungaria a fost grav afectată de sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei și că, din cauza sancțiunilor, a avut loc o creștere a prețurilor la petrol și gaze.

„Suntem sub o presiune constantă. Vor să ne tragă în război prin toate mijloacele posibile. Până acum am reușit să rezistăm. Conducerea politică maghiară este suficient de puternică pentru a ne feri patria de război. Deciziile luate la Bruxelles (cu privire la Ucraina) reflectă mai des interesele americane decât cele europene”, a declarat el.

El susține că acest război „nu poate fi câștigat”

„Ucraina se confruntă cu o putere nucleară cu o populație de 140 de milioane de locuitori. Rusia se confruntă cu întregul NATO. Acesta este un impas, care s-ar putea transforma cu ușurință într-un război mondial”, a adăugat el. Orbán a citat cuvintele președintelui rus Vladimir Putin la întâlnirea lor cu două săptămâni înainte de începerea războiului. El susține că Putin i-a explicat că nu există nicio problemă cu apartenența Ungariei la NATO, ci doar cu apartenența Ucrainei și Georgiei.

Putin mi-a spus că are o problemă cu bazele de rachete americane din Polonia și România și cu posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia, pentru a pune arme acolo. De asemenea, americanii s-au retras din acorduri importante de dezarmare. Înțeleg ce a spus Putin. Nu accept ceea ce a făcut„, a subliniat liderul ungar.

El consideră că normele politice europene nu funcționează în Rusia și că Europa trebuie să găsească o modalitate de a trăi împreună cu o „putere mare și periculoasă în vecinătate”. El s-a referit, de asemenea, la posibilitatea ca Rusia să piardă războiul.

„Rusia este o putere nucleară. Ar fi un șoc geopolitic, un cutremur global, potențial catastrofal, mult mai rău decât prăbușirea fostei Iugoslavii. Faptul că Occidentul ia acest scenariu cu atâta ușurință arată orbirea terifiantă față de riscuri, atât de inerentă politicii noastre”, a spus el.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *