Externe Life Lifestyle National Natural Technology

Rusia și India propun o nouă ordine mondială: „Ne opunem amenințărilor și șantajelor asupra statelor suverane”

Serghei Lavrov a spus în India, unde a mers pentru a participa la o reuniune ministerială a G20, că această ţară şi Rusia nu vor accepta practici „neocoloniale”, precum „sancţiunile unilaterale, ameninţările şi şantajele la adresa statelor suverane”. Prin urmare, cele două state propun o Nouă Ordine Mondială.

Susţin că noua politică va fi „justă, democratică şi policentrică”

„Moscova şi New Delhi se opun constant practicilor neocoloniale, cum sunt sancţiunile unilaterale ilegitime, ameninţările, şantajele şi alte tipuri de presiuni asupra statelor suverane„, iar Moscova sprijină „angajamentul prietenilor indieni de a consolida adevăratul multilateralism. Ne uneşte angajamentul ferm de a construi o ordine mondială mai justă, democratică şi policentrică”, a zis Lavrov, care a continuat:

„Apărăm constant respectul pentru diversitatea culturală şi a civilizaţiilor lumii moderne, cu dreptul inalienabil al popoarelor de a-şi determina independent propriul lor drum către dezvoltare„.

Blinken l-a evitat pe Lavrov

Secretarul american de stat Antony Blinken participă de asemenea la reuniunea ministerială din India, dar a exclus o întrevedere cu Lavrov.

Observăm cu satisfacţie potenţialul semnificativ şi creativ al preşedinţiei indiene a acestui for al celor 20 de ţări industrializate şi emergente, care se desfăşoară sub tema Unitatea popoarelor, unitatea destinului umanităţii, în consonanţă cu filosofia lui Tolstoi şi Gandhi”, a mai afirmat Lavrov.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *