man Model National Știri

După avocații-ROBOȚI, acum și medicii vor fi înlocuiți de inteligența artificială. Marea Britanie a alocat un milion de lire sterline pentru acest proiect

Inteligența artificială (AI) recent dezvoltată poate alege acum organele donatorilor pentru transplant cu o precizie mult mai mare decât cea a oamenilor, potrivit cercetătorilor britanici. Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire (NIHR) a alocat un milion de lire sterline pentru proiectul de inteligență artificială, care poate crește numărul de organe disponibile pentru transplant, potrivit SkyNews.

În prezent, chirurgii examinează organele donatorilor și își folosesc propria judecată pentru a evalua dacă acestea sunt de o calitate suficient de bună pentru a fi adecvate pentru a fi transplantate la pacienți. Însă noua metodă utilizează inteligența artificială și „memoria” sa de zeci de mii de imagini ale organelor donatorilor pentru a le identifica pe cele care oferă cele mai mari șanse de succes la transplant.

Miniștrii susțin proiectul și chiar îl încurajează. Echipa de experți din spatele acestui nou fenomen, cunoscut sub numele de OrQA – Organ Quality Assessment – susține că ar putea duce la creșterea numărului de pacienți care primesc transplanturi de rinichi cu până la 200 și a celor care primesc transplanturi de ficat cu 100 în fiecare an în Marea Britanie. Se lucrează în continuare la definirea tehnologiei, dar echipa, care include experți de la Universitatea din Oxford, consideră că aceasta va aduce rezultate pentru NHS în viitor.

Profesorul Hassan Ugail, director al centrului de calcul vizual de la Universitatea din Bradford, a cărui echipă proiectează analiza imaginilor, a declarat pentru agenția de presă PA: „În prezent, atunci când un organ devine disponibil, acesta este evaluat de o echipă chirurgicală prin vedere, ceea ce înseamnă că, ocazional, organele vor fi considerate nepotrivite pentru transplant. „Dezvoltăm un algoritm de învățare automată profundă care va fi antrenat folosind mii de imagini de organe umane pentru a evalua imaginile organelor donatorilor mai eficient decât ceea ce poate vedea ochiul uman.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *