man Model National Știri

Danemarca a propus o nouă măsură pentru atingerea obiectivelor climatice: Mai puțină friptură de porc și mai multă linte

Danezii ar trebui să înlocuiască două treimi din consumul de carne cu legume și alte plante, ca parte a eforturilor de a atinge obiectivele ambițioase ale țării în materie de climă până la sfârșitul deceniului, a declarat marți consilierul independent al guvernului, potrivit Reuters.

Acesta a recomandat impunerea unei taxe de aproximativ 33% pe carnea de vită, care se numără printre produsele cu cea mai mare amprentă climatică, a declarat președintele consiliului, Peter Mollgaard, pentru Reuters.

Recomandarea a făcut parte dintr-o revizuire anuală a parcursului Danemarcei în vederea atingerii obiectivului obligatoriu de reducere a emisiilor de CO2 cu 70% față de nivelurile din 1990, obiectiv pe care guvernul este obligat prin lege să îl urmărească.

Potrivit raportului, danezii consumă în medie de peste două ori mai mult decât media mondială de produse alimentare de origine animală, cum ar fi carnea de porc, carnea de vită și produsele lactate, în comparație cu media globală.

Măsurată în funcție de emisiile generate de dieta lor, această situație îi plasează pe danezi printre populațiile cu cele mai mari emisii din lume.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *