man Model National Știri

Rinocerul Clotildei a fătat la Iași în fața Mitropoliei. FOTO

„Luna Sculptorilor Români”, amplu eveniment dedicat sculpturii din România, cu ocazia celebrării a 147 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși, continuă cu expoziția „Colectiva”, deschisă publicului la Muzeul Unirii din Iași, începând de duminică, 26 februarie, până pe 19 martie 2023, transmite Palatul Culturii Iași.

Curatoriată de Maria Bilașevschi, expoziția „Colectiva” reunește lucrări semnate de artiștii Mihail Botnari, Lelia Pârvan, Nicolae Popa, Alexandru Ranga, Cosmin Iațeșen, Mircea Ștefănescu.

„Luna Sculptorilor Români” (19 februarie – 19 martie 2023) este un eveniment organizat de Ateneul Național din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, având ca parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Complexul Muzeal Național „Moldova” – Muzeul de Artă și Muzeul Unirii, Muzeul Național de Artă Constanța, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, Galeria Aparte, Galeria ArtEast, Galeria Dana, Arcada Central Art Space, Galeria „Theodor Pallady”, Galeria de Artă „Nicolae Tonitza”, Galeria de Artă „Drossu”, TVR Iași, Bindu, Grand Hotel Traian, Artmark, Palas Mall.

Iubitorii de artă sunt așteptați atât în locațiile partenere, cât și în arealul destinat evenimentului (Grădina Palas, Esplanada Palatului Culturii, Bulevardul „Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Unirii, Strada „Lăpușneanu”, Casa Universitarilor, Parcul Copou), pentru a admira opere de artă unice, în cadrul a ceea ce se dorește a fi o radiografie a sculpturii moderne și contemporane românești.

Totuși, în fața Catedralei apare o sculptură ciudată, asemănătoare cu o ființă androgină. Numele sculptorului este, întâmplător, „Hulea”.

Ieșenii nu au ezitat să semnaleze și s-au arătat indignați de natura sculpturii: (Foto mai jos)

„LUNA SCULPTORILOR ROMÂNI, cel mai important eveniment dedicat sculpturii din România, își deschide porțile la Iași, în perioada 19 februarie- 19 martie, pentru a celebra 147 de ani de la nașterea marelui artist Constantin Brâncuși, reunind, în cadrul celor 11 expoziții solo și colective peste 185 de sculpturi, 51 dintre ele fiind prevăzute pentru a fi amplasate în aer liber.”

Prin urmare, să participăm la acest eveniment! 

Știe cineva ce reprezintă, cine este autorul și care este motivul plasării acestei „creații” în mijlocul pietonalului Lăpușneanu???”, a semnalat un ieșean.

„#IAȘI: Ne-am pricopsit cu un klingonian răstignit central, fix pe mijlocul trotuarului din fața hotelului Astoria. 

Domn’ primar Mihai Chirica, dacă arătarea nu cumva e Ma(ma)ia Sandu – trecută deja în istorie, atunci mă bate gândul că e ceva cu Slava Ukraine! Pff …Ziceți-mi că greșesc, vă rog! ”,a  scris un alt ieșean indignat.

 

FOTO/VIDEO:

 

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *