Eveniment finance Politică Politics Societate

CONTRAVALOAREA IN BANI A TICHETELOR DE CRESA – Propunerea legislativa reglementeaza conditiile in care angajatorii pot aplica aceasta masura (Document)

Propunerea legislativa ce prevede acordarea contravalorii in bani a tichetelor de cresa in anumite cazuri a fost depusa in Senat. Este vorba despre modificarea si completarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Tichetele de cresa sunt bilete de valoare care se acorda, lunar angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap. Tichetele de cresa pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este inscris copilul. Acestea se acorda, la cerere, unuia dintre parinti sau tutorelui caruia i-a fost incredintat copilul spre crestere si educare.

Initiatorii arata ca s-a ivit o problema care face legea inaplicabila:

Conform informatiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finante, nicio persoana juridica nu este autorizata sa emita tichete de cresa pe suport electronic. Nicio persoana juridica nu este interesata sa emita bilete de valoare pe suport electronic. O astfel de modificare legislativa va duce la deblocarea situatiei actuale si in final aplicarea legii de catre angajator in favoarea angajatului ce a ales sa mearga la munca si nu a beneficiat de concediul si indemnizatia acordate pentru cresterea copilului”, se arata in expunerea de motive.
Astfel, in aceste conditii, se propune ca angajatorii sa poata acorda contravaloarea in bani a tichetelor de cresa.

Iata prevederile proiectului:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *