man Model National Știri

Al doilea fost ministru al Apărării care moare în ultima perioadă. Victor Babiuc s-a stins sâmbătă, la 84 de ani. Mircea Dușa a sucombat în decembrie 2022 la 67 de ani

Victor Babiuc, fost deputat și ministru de Interne și al Apărării  în România, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de scriitorul Radu F. Alexandru, transmite Știripesurse.

”Sâmbătă, 25 februarie, a încetat din viață Victor Babiuc, un politician cunoscut după 1989, retras din spațiul public de mai mulți ani. Victor Babiuc a deținut, după 1989, funcții importante în statul român: deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, președinte al Camerei de Comerț a României. ”În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile.

A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el. Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție. Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru.

Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali și MApN și a fost eliberat condiționat în 2014, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Dâmbovița, amintește Jurnalul.

Victor Babiuc s-a  născut la 3 aprilie 1938 , la Răchiți, Botoșani.

Babiuc fost de două ori ministru al Apărării între 1996 și 2000. El a fost deputat în legislaturile 1990–1992, 1992–1996, 1996–2000, 2000–2004, potrivit Cotidianul.

El i se alătură lui Mircea Dușa, care a murit în decembrie 2022 după ce a manifestat mai multe probleme medicale la scurt timp după vaccinarea Covid: A murit fostul ministru al Apărării Naționale în perioada 2012-2015, Mircea Dușa, la doar 67 de ani. În urmă cu câteva luni, politicianul a leșinat la Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale din Târgu Mureș

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *