man Model National Știri

O nouă pandemie la orizont? Un virus cu mortalitate de 50% a apărut în Cambodgia, unde a făcut prima victimă

Un nou focar de cazuri de gripă aviară la oameni a apărut în Cambodgia, ceea ce a condus la temeri că o nouă pandemie de tip Covid ar putea fi la orizont, informează Daily Mail.

Tatăl unei fetițe de 11 ani care a murit săptămâna aceasta din cauza gripei aviare a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru tulpina H5N1. Alte unsprezece persoane sunt testate pentru virus, dintre care patru sunt simptomatice.

Încă nu este clar dacă părintele a luat virusul de la fiica sa sau dacă amândoi au fost expuși la același sursă- probabil o pasăre infectată. Dar ar putea fi primul exemplu de răspândire de la om la om de la un focar din Hong Kong de la sfârșitul anilor ’90.

Cu toate acestea, acel focar s-a stins, astfel încât, chiar dacă virusul a început din nou să se răspândească între oameni, nu înseamnă neapărat că va provoca o epidemie la oameni.

Există, de asemenea, o întrebare cu privire la cât de eficientă este cu adevărat tulpina H5N1, înfricoșător de letală, ca virus pandemic.

Aceasta ucide aproximativ jumătate dintre persoanele pe care le infectează, ceea ce limitează foarte mult răspândirea sa.

Oamenii morți nu sunt gazde bune pentru un agent patogen care are ca unic scop să se răspândească și să se înmulțească. 

H5N1 este o tulpină de gripă foarte infecțioasă care provoacă boli respiratorii grave la păsări și la oameni.

Tulpina are o rată de mortalitate de 50% în rândul oamenilor.

Este foarte contagioasă și în rândul păsărilor și al păsărilor de curte și are o rată de mortalitate de aproape 100%.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *