man Model National Știri

Ploaie cu pești, sub privirile șocate ale oamenilor. FOTO

Locuitorii unui oraș australian au rămas șocați când a plouat cu pește din cer în timpul unei furtuni. Potrivit rețelelor australiene, incidentul a fost înregistrat în orașul Latzamanou din Teritoriul de Nord, care se află la aproximativ 900 km de Darwin, transmite firstpost. 

„Am văzut o furtună mare îndreptându-se spre comunitatea noastră și ne-am gândit că va fi o ploaie normală. Dar când a început să plouă, am văzut pești căzând din cer”, a declarat Andrew Johnson Japananga, un consilier, pentru ABC News din Australia

Japanangka a numit fenomenul ciudat drept o „binecuvântare de la Domnul”, adăugând că copiii din oraș s-au grăbit să adune peștii vii care cădeau din cer pentru a-i depozita în borcane. Expertul în pești de la Muzeul Queensland, Jeff Johnson, a declarat că peștii care au căzut erau cunoscuți sub numele de „spangled perch” sau „spangled grunters” – printre cei mai comuni pești de apă dulce din Australia.

Și chiar dacă această întâmplare pare absurdă și ciudată, nu este pentru prima oară când se întâmplă. Un incident similar a avut loc la Lajamanu în 2010, iar anterior a fost înregistrat în 2004 și 1974. Penny McDonald, o locuitoare a orașului, a declarat pentru ABC News că era prin preajmă când s-a întâmplat în urmă cu 40 de ani. „M-am trezit dimineața, lucram la școală la acea vreme, iar străzile de pământ din fața casei mele erau acoperite de pești. Erau pești mici și foarte mulți în jur. A fost pur și simplu uimitor”.

Potrivit oamenilor de știință, perturbațiile puternice ale aerului, cum ar fi tornadele, ridică apa și peștii în aer. Atunci când tornadele trec pe deasupra unor ape mari, ele devin cunoscute sub numele de trombe de apă. Acestea aspiră apa din orice corp de apă pe care îl survolează, împreună cu peștii sau creaturile care înoată în apă. Tornada transportă apoi peștii pe o anumită distanță. Pe măsură ce devine mai slabă, tornada își pierde energia de a reține obiectele, iar peștii cad pe pământ.

Profesorul Ernest Agee de la Universitatea Purdue din statul american Indiana a declarat pentru Biblioteca Congresului: „Am văzut iazuri mici golite literalmente de apă de către o tornadă care trecea. Așadar, nu ar fi nerezonabil ca broaștele (sau alte ființe vii, cum ar fi peștii) să „plouă” din ceruri”. Cu toate acestea, în zonă nu a fost semnalată o tornadă atât de puternică, prin urmare, fenomenul rămâne în continuare fără un răspuns concret.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *