man Model National Știri

Putin a anulat un decret din 2012 ce viza problema transnistreană și în care recunoștea suveranitatea Republicii Moldova

Președintele rus, Vladimir Putin, a decis să anuleze decretul privind relațiile dintre Republica Moldova și Republica Moldovenească Nistreană- Transnistria. Decretul  este în vigoare din 2012 și cuprindea un punct ce viza căutarea modalităților de soluționare a problemei transnistrene, cu respectarea suveranității, integrității teritoriale și a statutului neutru al Republicii Moldova, transmite Știri.md.

„Pentru a implementa în mod consecvent politica externă a Federației Ruse, care face posibilă asigurarea intereselor sale naționale pe baza principiilor pragmatismului, deschiderii și abordării multisectoriale în contextul formării unui nou sistem policentric de relații internaționale, decid:

1. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse, împreună cu alte organisme executive federale:

e) în relațiile cu statele membre ale Comunității Statelor Independente:

să continue participarea activă la căutarea modalităților de soluționare a problemei transnistrene bazate pe respectarea suveranității, integrității teritoriale și a statutului neutru al Republicii Moldova în stabilirea statutului special al Transnistriei”, se arată în decretul semnat de Putin pe 7 mai 2012.

Astfel, începând de astăzi, această prevedere oficial nu mai este valabilă.

Putin a semnat astfel noul decret privind măsurile de implementare a politicii externe. Potrivit presei ruse, documentul a fost semnat „pentru a asigura interesele naționale ale Federației Ruse în legătură cu schimbările profunde care au loc în relațiile internaționale”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *