man Model National Opinii

Dr. Răzvan Constantinescu: Mititeii își dau unii altora cu tesloianele-n coaste. LANȚUL ȘANTAJULUI

Vă mai amintiți de ministrul Victor Costache? Daaaa, taman cel care l-a pus pe prietenul Emilian Eva director la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca (retras rapid la presiunea publicului) – link AICI. El este și autor al unor declarații puțin agramate.

”Demiterea profesorului Beuran nu-mi aparține.” (VC, ministru, 19 februarie 2020).

”S-a diagnosticat greșit această alergie la iod, a fost subdiagnosticată (sic!), nu există niciun element care să indice alergia la iod a pacientei.” (VC, ministru, 7 ianuarie 2020) Pe bune! Și cam cum trebuia diagnosticată în afară de declația pacientei ori a anturajului?

Pentru că-l luam permanent la mișto, mama domniei sale a sunat-o pe mama mea, somând-o să-mi interzică să-i mai iau în râs puiul. Așa că, pe 26 martie 2020, când a demisionat Victoraș, am scris doar: ”Deși purta mască de pânză, ministrul Costache tot s-a scăpat în pantalonași.”  De ce s-o fi retras oare?

Ce-ar fi ca Victor al nostru să omoare două muște dintr-o lovitură? Să-l tesloiască pe concurentul de la Iași, care-i reduce deverul, și să mi ți-l deservească și pe prietenul (fratele colegului de grupă – link în al doilea comentariu) care fusese pus director în loc să fie internat la Săpoca? N-are energie suficientă în glandă? Păi, atunci, să-i amintim de dosărașul de malpraxis aflat în cercetare la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia (mutat de la Sibiu), după ce soțul unei femei decedate dupa operatie acuză că diagnosticul inițial a fost gresit (link în al treilea comentariu).

La Alba Iulia? Adică în fieful Luluței?

Păi, da, că dumneaei e potențial prezidențiabilă și ar fi mare păcat ca Emi să-i pângărească în vreun fel campania electorală prin publicarea unor materiale păstrate cu grijă și negăsite prin pereții percheziționați în 2015… Iaca de ce a stat pe loc timp de 3 ani dosărașul trimis de ÎCCJ la CJUE! Oameni suntem, nu fiare!

Aha, deci Costache știa cam pe unde ar fi vulnerabilitățile lui Tesloianu. Că-l și lăudase grav (link în al patrulea comentariu) și colaboraseră științific (link în al cincilea comentariu).

Și know-how-ul cine-l asigura? Eh, mai avem prieteni devotați, cum ar fi Iulian…

Așadar, pentru ca toată lumea să fie mulțumită, e nevoie de un sacrificiu pe altarul justiției independente: Dan Tesloianu.

P.S. Dar de ce a pățit profesorul Grigore Tinica  în 2013, când hoardele DNA, sub conducerea aceluiași procuror, au năvălit în sălile de operație de la Institutul de Boli Cardiovasculare în cursul programului operator de dimineață, vă mai amintiți? – link în al șaselea comentariu.

*

NU-I MAI CREDEȚI PE DERBEDEI!!! IGNORAȚI ABSOLUT ORICE ȘTIRE DIN PRESA MAINSTREAM!

Abundă ”net”-ul, de câteva zile, de articole absolut aberante – în general, copiate cuvânt cu cuvânt, unii de la alții, de puturoșii agramați din presă – despre un medic de la spitalul în care lucrez, care – auzi, domnule, ce oroare! – ar fi furat cardiostimulatoare (cu sau fără funcția de defibrilare) de la morți (!) și le-ar fi implantat unor pacienți (încă) vii, ”la juma’ de preț”.

Sigur, noi toți suntem, în mare parte, lămuriți de golănia și incompetența ”presei”, după ce am avut în program, în ultimii ani, ”ordonanța rușinii scapă violatorii”, ”Dragnea are vilă în Brazilia și a furat insula Belina”, ”Dăncilă e proastă”, ”virusul ucigaș”, ”protejeaz-o pe bunica!”, ”Putin are multe cancere”, ”salvăm planeta de pârțul vacii”, ”aviația a doborât nave extraterestre” etc. etc. Iar de performanțele procuraturii care luptă cu corupția de pe vremea dementului bețiv și a pupilei lui cu șosete dungate, la fel, suntem arhilămuriți: Beuran, Brădișteanu, Lucan, Burnei, Astărăstoae – corifei ai medicinei românești, târâți prin tribunale ani și ani de către nespălați, la ordin (pe modelul italian ”mani pulite” – un program al CIA), cu reputația terfelită, ca apoi să fie achitați sau ”condamnați” la un an cu suspendare.

Cu toate astea, publicul nostru continuă să ”înghită” gogoșile propagandei, menite să acopere principalul subiect al zilelor noastre – MORTALITATEA EXCEDENTARĂ ÎN URMA OTRĂVIRII PROGRAMATICE -, mai cu seamă că, pe bună dreptate, după prestația doctorimii române în timpul pandilelii, a survenit (așa cum anticipam încă din iunie 2020) un oprobriu oarecum justificat al societății la adresa medicilor: ”eroii din linia întâi” au devenit (după cum bine anticipasem) ”criminalii care ne bagă în saci negri”, ”șpăgarii cărora nu le mai ajunge”!

Despre ”cazul Tesloianu”, de la spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, sunt foarte multe lucruri de spus și explicat. Voi încerca să scriu succint, ca să nu plictisesc, pe puncte:

1. Dan Tesloianu, un tip relativ antipatic pentru mine, este unul dintre acei cetățeni care ilustrează zicala ”Omul sfințește locul”. A creat de la zero, la spitalul meu, absolut de la zero și absolut singur, de capul lui, ”Centrul de electrofiziologie și cardiologie intervențională”: el a identificat spațiile, el a scris proiectul, el a convins ”autoritățile”, el a obținut finanțarea, el a instruit cadrele, el a adus aparatura, inclusiv cel mai performant angiograf din țară. Sub umbrela muncii lui s-au gudurat, la momentul inaugurării centrului, diverși politicieni, rectorul și alți doritori de felii din gloria altora. Este posibil ca Dan Tesloianu să fie cel mai mare ctitor-medic din istoria spitalului ”Sfântul Spiridon”, alături de fostul meu șef, Carol Stanciu (cu care am fost în conflict continuu timp de 25 de ani, dar meritele sale nu pot fi șterse de nicio dispută), în domeniul gastroenterologiei.

2. La scurt timp după inaugurare, Centrul ieșean a intrat în ”top 3” unități de cardiologie intervențională din țară, singurul din Iași acreditat pentru instruirea cadrelor medicale în domeniu și mai mereu pe locul întâi în România, ca număr de pacienți rezolvați. Colegii medici din Moldova pot confirma că Tesloianu era renumit pentru faptul de a nu fi refuzat sau amânat vreodată vreun bolnav, iar cei din clinica de cardiologie, vecină IGH-ului, că niciodată nu au avut probleme de achiziții de rezolvat: le rezolva Tesloianu pe toate.

Cei care au veleități similare știu bine că astfel de abilități aduc glorie, dar aduc și ură din partea ”confraților”. Întotdeauna, cei fără coaie îi vor urî pe cei care le au.

3. Peste tot în lume, ca regulă absolută până în anul 2000 – ulterior, mai rar în țările bogate, dar constant în cele mai puțin bogate – cardiostimulatoarele de la pacienții decedați au fost refolosite. În România (și la Iași), această practică absolut normală (cum adică, folosim rinichi de la decedați, dar nu putem folosi device-uri electronice?!) a fost acceptată până în 2021, când s-a renunțat, mai ales că programul național asigura suficiente cardiostimulatoare, pentru care PACIENȚII NU PLĂTEAU NIMIC, deoarece e program național finanțat! Ancheta procurărească se referă la intervalul 2017-2022, în care doctorul Tesloianu ar fi învinuit că a folosit 238 de cardiostimulatoare ”luate de la morți”. 238!!!

4. Cazurile de cardiostimulatoare ”recuperate” de la pacienți decedați sunt extrem de rare (1-3 pe an), pentru că situația ar presupune următoarea secvență: pacientul este internat, i se implantează un pacemaker, totuși decedează pe parcursul spitalizării respective. Este absurd să credeți că Tesloianu umbla prin cimitire și diseca random cadavre, să vadă dacă nu au device-uri pe sub pectorali, ori că ruga familiile celor externați în stare bună (97%) să-l invite la o eventuală viitoare înmormântare la Buhuși sau Tg. Bujor pentru a-și exersa abilitățile de disecție anterior înhumării. Numai niște influensări ar putea crede așa ceva.

5. Acuzația cea mai odioasă dintre căcaturile prezentate de prostovănimea jurnalistică este că medicii ar fi administrat pacienților medicamente care să le agraveze starea clinică și, în acest fel, să-i determine să ”accepte” (!) vagginul, ăăăă, scuze, cardiostimulatorul. Consimțământ informat și liber, măi eticilor, care sunteți voi etici! ”Șobolăneților!”, vorba unui ”civic” de la SIE care cere donații.

Aici e mult de explicat, o să încerc să fiu sintetic (nu natural):

Cardiostimulatoarele sunt necesare, în principal, pentru trei situații de deteriorări electrice ale cordului:

a) blocul atrioventricular total (gradul III) – circa 60% dintre cazuri;

b) blocul atrioventricular gradul II tip Mobitz II, cu grad mare de bloc (3/1, 4/1), adică bradicardie extremă – circa 20% dintre cazuri;

c) boala nodului sinusal cu sindrom tahi-bradi – circa 18% dintre cazuri.

Să presupunem că, în clipa asta, când sunt de gardă, vine un pacient cu SSS (sick sinus syndrome), prezentând palpitații, amețeli, stare de rău general. Cardiologul îl internează cu fibrilație atrială cu ritm rapid sau tahicardie paroxistică atrială cu frecvență de 160/minut. Pentru bradicardizare, îi administrează unul sau două dintre următoarele: digoxin, betablocant, amiodaronă. Mâine dimineață la ora 5, pacientul prezintă, în urma terapiei medicamentoase, bradicardie extremă. Deci există suspiciunea de boală a nodului sinusal cu sindrom tahi-bradi. Se face monitorizare Holter care confirmă prezumția și se indică montarea unui cardiostimulator.

Pentru un procuror asimptomatic, asta ar însemna că, la internare, pacientului i s-a administrat un tratament care i-a făcut rău (l-a băgat în bradicardie extremă, ceea ce l-a făcut să leșine)… Fals! Acel tratament era necesar și a facilitat indicația de monitorizare Holter care a precizat diagnosticul corect!

Dar ce poate pricepe un handicapat, care scrie articole copy-paste, din toate astea?

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *