Eveniment finance Politică Politics Societate

BANI DIN SERVICIILE OFERITE ROMANILOR – Economia, in cifre (Document)

In luna decembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna noiembrie 2022, ca serie bruta cu 11,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a ramas la acelasi nivel.

Potrivit Institului National de Statistica, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei in luna decembrie 2022 fata de luna noiembrie 2022, a crescut, ca serie bruta cu 2,9%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,4%.

Fata de luna decembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in luna decembrie 2022, atat ca serie bruta cu 8,1%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 15,5%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, fata de luna decembrie 2021, a crescut, in luna decembrie 2022, atat ca serie bruta cu 16,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 17,2%.
In perioada ianuarie- decembrie 2022, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara din 2021, ca serie bruta cu 6,7%. In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut ca serie bruta cu 26,3%.

Decembrie 2022 comparativ cu noiembrie 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 11,8%, ca urmare a:
-scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente;
-intretinerea si repararea motocicletelor (-33,4%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-18,4%), comertul cu autovehicule (-8,7%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-6,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedenta, a ramas la acelasi nivel.

Jocurile de noroc

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna decembrie 2022, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 2,9%, datorita cresterilor inregistrate la:
-activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+16,7%);
-activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+6,5%);
-serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+5,2%).
Scaderi au inregistrat:
-activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-2,0%);
-activitatile hotelurilor si restaurantelor (-0,8%).
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, fata de luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,4%.

Decembrie 2022 comparativ cu decembrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a inregistrat o crestere cu 8,1%, datorita cresterilor inregistrate la:
-comertul cu autovehicule (+15,7%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+3,0%).
Scaderi s-au inregistrat la:
-comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente;
-intretinerea si repararea motocicletelor (-21,7%);
-comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,9%).

Cresterile

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022, a inregistrat o crestere cu 15,5% fata de luna decembrie 2021.
Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna decembrie 2022, a inregistrat o cifra de afaceri cu 16,2% mai mare comparativ cu luna decembrie 2021, datorita cresterilor inregistrate la:
-serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+43,7%);
-activitatile hotelurilor si restaurantelor (+25,0%);
-activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+24,8%);
-activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+12,3%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 3,1%. Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2022 a crescut cu 17,2%, comparativ cu luna decembrie 2021.

2022, mai bun decat 2021

In perioada ianuarie-decembrie 2022, comparativ cu perioada similara din 2021, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mare cu 6,7%, influentata de cresterea cifrei de afaceri la:
-comertul cu autovehicule (+8,5%);
-comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+5,7%);
-comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente;
-intretinerea si repararea motocicletelor (+4,1%);
-activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+1,6%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in aceasta perioada a inregistrat o cifra de afaceri cu 26,3% mai mare, influentata de cresterea cifrei de afaceri la:
-activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+29,9%);
-serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+29,6%); -activitatile hotelurilor si restaurantelor (+28,9%);
-activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+22,4%);
-activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+18,3%).

*Datele INS

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *