
Istari folosește învățarea automată pentru a asambla și a testa virtual mașini de război din modele computerizate ale componentelor individuale, cum sunt șasiul și motoarele, care sunt de obicei lăsate pe planșe digitale separate. Schmidt spune că poate aduce o doză de inovație ținând de industria tehnologică în ingineria militară a SUA. „Echipa Istari aduce posibilitatea utilizării în spațiul virtual de modele și simulări. Acest lucru deblochează posibilitatea unei agilități de tip software pentru viitoarele sisteme fizice – este foarte interesant.”
Compania reflectă poziția unică a lui Schmidt reprezentând legătura între industria tehnologică și Pentagon. Copiile virtuale cunoscute sub denumirea de „gemeni digitali” sunt comune în producție și ar putea ajuta Pentagonul să dezvolte mai rapid arme de război. Iar Istari constituie piatra de temelie într-un proiect mai larg, în care Schmidt intenționează să aducă tehnologia și gândirea Silicon Valley în armata SUA.
Schmidt a devenit CEO al Google în 2001, când motorul de căutare avea câteva sute de angajați și abia câștiga bani. A plecat de la Alphabet în 2017, după ce a construit o companie extinsă, extrem de profitabilă, cu un portofoliu bogat de proiecte, incluzând Inteligență Artificială de ultimă generație, mașini care se conduc singure și computere cuantice.
Schmidt vede acum existența unei alte oportunități prin care reinventarea tehnologică să conducă la dominație, de data aceasta pentru guvernul SUA în competiție cu alte puteri mondiale.
Vorbind prin Zoom din biroul său din New York, Schmidt a prezentat o viziune grandioasă despre un Departament al Apărării mult mai avansat, care va putea utiliza inteligent tehnologia dezvoltată de companii precum Istari.
„Să ne imaginăm că vom construi un sistem de război mult mai bun. Am crea doar o companie de tehnologie”, a spus Schmidt. El a prezentat o viziune asupra Internetului Lucrurilor folosit în acest nou sistem de război. „Se va construi un număr mare de dispozitive ieftine, extrem de mobile, iar aceste dispozitive – sau drone – vor avea senzori sau arme și ar fi conectate în rețea.” Potrivit lui Schmidt, computerizarea, software-ul și rețelele vor revoluționa războiul.
Noile arme
Cu ajutorul lui Schmidt, o viziune similară a prins contur în ultimul deceniu în Departamentul Apărării, unde liderii cred că IA va revoluționa hardware-ul militar, colectarea de informații și software-ul backend. La începutul anilor 2010, Pentagonul a început să evalueze tehnologia care îl poate ajuta să mențină un avantaj față de armata chineză. Consiliul pentru Știință al Apărării, cel mai important organism consultativ tehnic al agenției, a concluzionat că autonomia bazată pe Inteligența Artificială va modela viitorul competiției în domeniul militar și al conflictelor militare.
Dar tehnologia IA este inventată în mare parte în sectorul privat. Cele mai bune instrumente care s-ar putea dovedi esențiale pentru armată, cum sunt algoritmii capabili să identifice hardware-ul inamicului sau anumite persoane în video sau care vor putea învăța strategii supraomenești, sunt construite la companii precum Google, Amazon și Apple sau în cadrul startup-urilor.