man Model National Știri

Doliu în lumea muzicii! A murit o legendă a culturii hip-hop, la doar 54 de ani

David Jolicoeur, membru fondator al trupei hip-hop De La Soul, a murit la vârsta de 54 de ani, a anunțat presa americană, conform BBC.

Nu a fost precizată cauza decesului rapperului, care avea numele de scenă Trugoy the Dove.

Muzicianul american vorbise anterior în mod public despre insuficiența cardiacă congestivă pe care o avea în ultimii ani.

Jolicoeur a cofondat legendarul trio – alături de Posdnuos (Kelvin Mercer) și Maseo (Vincent Lamont Mason Jr).

Grupul a schimbat fața hip-hop-ului la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90 și a fost omagiat săptămâna trecută la Premiile Grammy de la Los Angeles.

Scriind pe Twitter, B Real – un rapper din grupul hip-hop Cypress Hill – l-a descris pe Jolicoeur ca fiind o „legendă a muzicii și culturii hip-hop”.

„Muzica sa îi va permite să trăiască în inimile și mințile noastre”, a scris el. „Dar nu a fost doar un mare muzician, ci și o mare ființă umană. A însemnat mult pentru noi”.

Luna trecută, albumele clasice ale grupului au fost puse la dispoziție pentru streaming online.

3 Feet High and Rising, care a fost albumul lor de debut în 1989, a ajuns pe primul loc în topul Billboard al albumelor R&B/hip-hop și apare adesea pe listele cu cele mai bune albume din toate timpurile. Acesta a inclus hiturile The Magic Number și Me, Myself and I.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *