Iredentism Life Lifestyle National Natural Technology

În Țara Românească, nu ungurii fac legea! Se vrea DEMOLAREA CRUCILOR de la Valea Uzului! UDMR, afară de la guvernare!

Crucile eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului vor fi demolate, după o decizie a Curţii de Apel Bacău

Curtea de Apel Bacău a decis demolarea crucilor eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului. Judecătorii de la Curtea de Apel Bacău a luat decizia, ieri, 10 februarie 2023.

Astfel, crucile ridicate în memoria Eroilor Armatei Române în anul centenar, în Cimitirul Internaţional al Eroilor de la Valea Uzului, printr-un proiect depus de Primăria Dărmăneşti, aprobat şi finanţat de Ministerul Culturii, se vor a fi demolate.

Instanța a stabilit că autorizaţia de construire emisă de Primăria Dărmănești pentru crucile din cimitirului militar Valea Uzului este ilegală.

Curtea de Apel Bacău a respins recursul autorităților din Dărmănești și a menținut sentința de la Tribunalul Bacău, care prevede demolarea crucilor.

Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului, comuna Sânmartin, judeţul Harghita, adăposteşte rămăşiţele pământeşti a peste o mie de militari decedaţi în Primul şi al Doilea Război Mondial, maghiari şi români deopotrivă.

Scandalul cimitirului de la Valea Uzului a început în martie 2019, atunci când Consiliul Local Dărmăneşti a inclus printr-o hotărâre cimitirul în domeniul public al oraşului, după care, în aprilie a înfiinţat o parcelă românească în cimitir.

Anterior, cimitirul era îngrijit de comuna Sânmartin din Harghita, iar comunitatea maghiară îl considera un cimitir militar maghiar.

În data de 6 iunie 2019, mii de români au luat cu asalt cimitirul pentru a participa la sfinţirea parcelei şi monumentului românesc. Ungurii prezenţi au încercat să împiedice acest lucru, formând un lanţ viu, dar după câteva minute au avut nevoie de protecția jandarmilor pentru a se retrage către cotețele lor.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Chemarea fratelui Mihai Târnoveanu: Fruntea sus fraților. Mărturisirea noastră de creștini si români nu va întârzia!

Serviciul de asistentă juridică a UDMR a obținut în instanță prin hotărâre judecătorească definitivă demolarea Crucilor Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului, eroi din Primul Război Mondial, care au făcut România Mare la 1 Decembrie 1918.

În ziua executării hotărârii judecătorești, în ziua executării Crucilor, vom fi acolo, prezenți, la fel cum am fost si de Ziua Eroilor în 2019, la fel cum am fost prezenți în fiecare an de atunci încoace. Fac de pe acum un apel la toate organizațiile naționaliste, la toți frații și surorile de sânge și credință pentru a veni în jurul sfintelor cruci. Fac un apel către toți preoții și către toate oștile mănăstirilor să vină atunci la Valea Uzului pentru ca prin rugăciunea lor să înfrângă puterile răului din cauza cărora va fi pus buldozerul pe cruci.

Repet, Dreptul Eroilor care si-au vărsat sângele pentru Țară de a avea însemne creștine la căpătâi nu poate fi judecat de tribunale, acel Drept fiind câștigat pe câmpul de luptă. Acel drept nu are nevoie de avize, el există scris cu oase și sânge și jertfă! Fără lupta lor nu ar mai fi existat nici tribunale românești și nici autorități care să emită tot felul de avize! Acestea de ce nu s-au dat? Se știe la cine mă refer! Nu s-au dat din ordin politic!

Toate guvernele PSD, PNL bineînțeles cu UMDR împreună au sabotat acordarea acestor autorizații!!! Toți sunt vinovați, toți au executat ordinul UDMR, ordinul Ungariei! Ce conta cui aparține Cimitirul de la Vale Uzului? Că aparține de Harghita sau de Bacău? Harghita nu e în România? La Valea Uzului nu au murit în luptele de acolo militari ai Armatei Române? Trupele austro-ungare s-au omorât unele pe altele? Nu s-au luptat cu românii? Nu au murit și români? Și atunci de ce ai noștri nu au dreptul să aibă Cruci în Cimitir? Pentru că nu vrea Ungaria????

Cele 600 de cruci cu însemne maghiare amplasate în Cimitir NU au avut niciun fel de avize!!!! Ele cum pot sta acolo fără nicio problemă? Nu au avizul Oficiului Național pentru Cultul Eroilor! Nu au avut autorizații de construcție! Românii nu au intentat însă proces împotriva ridicării acelor însemne creștine ale militarilor maghiari, nu s-a vrut niciodată dărâmarea lor, chiar dacă au fost amplasate total ilegal! Nu i-am dat în judecată pentru că noi nu vrem ca o Cruce, indiferent pentru cine este, chiar dacă este pentru un inamic de-al nostru, să fie dărâmata!

În schimb kurtoșii vor asta cu o ură nemărginită. Vedeți paginile, conturile de Fb. ale lui Antal Arpad, primarul de Sfântu-Gheorghe, Tamaș Șandor, preș. Consiliului Județean Covasna, site-ul Szekelyhon, Hirmondo, vedeti cum Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita desface o bere Csiki in cinstea deciziei de demolare a Crucilor, vedeti cum se ceartă acum între ei cine a avut mai mare merit în acest sens și mai ales vedeti comentariile kurtosilor care nu mai pot de bucurie că se dărâmă niște cruci! Vedeți și trageți singuri concluziile!

Tamaș Șandor anunță cu mare satisfacție că se vor aduna din nou, de data asta pentru a supraveghea operațiunea de demolare a Crucilor noastre. În 2019 când au venit românii, tov mustață Șandor a „supravegheat” din mașină, cred că-i tremurau genunchii…de la vremea ploioasă, desigur!

Operațiunea samavolnică de executare a Crucilor obținută de Ungaria-UDMR va avea loc luna aceasta sau în martie.

Mergem acolo, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *